Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο δρόμο που χάραξαν οι ταξιτζήδες και οι δικαστές;

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011

areios-pagos-olomeleia1Επανέρχονται με νέα επιστολή τους προς τον υπουργό οικονομικών οι δικαστικές ενώσεις, διαμαρτυρόμενες για την αναδρομική περικοπή από 1/7/2011 του... αντισταθμιστικού επιδόματος που λαμβάνουν οι δικαστές.
Αν και οι έλληνες δικαστές, τηρουμένων των αναλογιών, είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, το επίπεδο απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα απέχει πολύ εκείνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως συμβαίνει και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν ακριβά αλλά έχουν κακές υπηρεσίες, το ίδιο συμβαίνει και με τη Δικαιοσύνη.
Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε και πάλι. Στην ελληνική δικαιοσύνη οι επαρκείς, οι έντιμοι δικαστές, που ασκούν ευσυνείδητα και με αυταπάρνηση το δικαστικό τους λειτούργημα, αποτελούν δυστυχώς μειοψηφία. Οι πολλοί, δεν διαφέρουν από τον οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο, που βολεύτηκε στο Δημόσιο και κάνει πως δουλεύει, ή από τη θέση του εξυπηρετεί  συμφέροντα ισχυρών με το αζημίωτο. Και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα και χωρίς στοιχεία.
Χαρακτηριστικό του επιπέδου της πλειοψηφίας των δικαστών, είναι και ο τρόπος που συνδικαλίζονται. Ούτε εδώ διαφέρουν από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους άλλους εργαζόμενους. Έχουν και αυτοί τους εργατοπατέρες που τους αξίζουν. Έχουν τους δικούς τους Λυμπερόπουλους.
Οι έντιμοι, οι επαρκείς λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν συναρτούν την εκπλήρωση του υψηλού τους λειτουργήματος, με υλικές διεκδικήσεις και υπεράσπιση κεκτημένων. http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: