Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Φωτιές στη Ν.∆. από Κυριάκο και Αρη

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011
ΝΕΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ φωτιές που οδήγησε και σε ανοικτό πόλεµο µε τη ΔΑΚΕ άναψε η παρέµβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ενώ έντονες τριβές στο... γαλάζιο στρατόπεδο προκάλεσε και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αφήνοντας αιχµές για το ναυάγιο της συναίνεσης που αγγίζουν και την κοµµατική ηγεσία.

Ο κ. Μητσοτάκης ξιφούκλησε µεν κατά της κυβέρνησης, αλλά εµφανίστηκε να κρατά σαφείς αποστάσεις από την προχθεσινή οξύτατη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

«Δυστυχώς επανήλθαµε σε µια τακτική που οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν µποξ χωρίς γάντια και δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει τη χώρα», ανέφερε για να βάλει στη συνέχεια στο στόχαστρο τους γαλάζιους συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων. «Δεν καθορίζουν τις πολιτικές µας οι δικοί µας συνδικαλιστές» ανέφερε, για να βρεθεί λίγο αργότερα αντιµέτωπος µε ένα «πολεµικό ανακοινωθέν» από τη ΔΑΚΕ,που χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πλουσιόπαιδο του µπαµπά» και, ούτε λίγο ούτε πολύ,του έδειξε την πόρτα τηςεξόδου από το κόµµα. «Σε κάθε περίπτωση,δεν µπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζοµένων παρά µόνον εργοδοτών», αποφάνθηκε η ΔΑΚΕ.

Από το γαλάζιο επιτελείο έγιναν, κατά πληροφορίες, κινήσεις εκτόνωσης της κατάστασης, αλλά το βαρύ κλίµα επέτεινε και η οµιλία στη Βουλή του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Αναφερόµενος στο αδιέξοδο της προσπάθειας για πολιτικές συγκλίσεις, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι το πολιτικό σύστηµα δεν απέκτησε την «αναγκαία κουλτούρα συνεννόησης» και πρόσθεσε µε έµφαση,προκαλώντας ταχυπαλµίες στη Συγγρού:
«Αυτός ο τόπος δυστυχώς µπροστά στον γκρεµό ποτέ δεν έχει πατήσει φρένο». (ΝΕΑ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mπορεί να σε ενδιαφέρει Προσλήψεις καθηγητών Δειτε εδω http://www.facebook.com/group.php?gid=55684733309&v=info