Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Π. Μπεγλίτης: Καταγγελίες για κινήσεις αποστράτων Εκκληση του υπουργού Εθνικής Αμυνας προς την αντιπολίτευση

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/9A328684E1DFB4DA16C1218224DC2A17.jpg 
Τρίτη 21 Ιουνίoυ 2011
Έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων» απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο...
υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο».
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος απευθύνθηκε προς τη Βουλή λέγοντας: «Εκφράζω την αγωνία όχι του πολιτικού προϊσταμένου του ΥΠΕΘΑ, αλλά του δημοκρατικού πολίτη». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι «στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν παιχνίδια», ενώ υπογράμμισε ότι «είναι αρραγής η ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ελληνικό λαό γιατί τμήμα ενεργό της κοινωνίας είναι τα ένστολα παιδιά μας».
Αναφερθείς στις καταγγελίες του κ. Μπεγλίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης είπε ότι ο υπουργός «έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτρέποντας τα στελέχη τους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης».
Απαντώντας στον κ. Ροντούλη ο υπουργός τον κάλεσε «να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα» και συνέχισε: «Έκανα έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε. Δεν ξέρω αν θέλετε να λειτουργήσετε με τρόπο προβοκατόρικο. Θέλει προσοχή».
Τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ο οποίος δήλωσε ότι αναφορικά με την ανησυχία που εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «για τυχόν επιρροή της ΝΔ επί των ΝΠΔΔ που είναι οι Ενώσεις Αποστράτων, δεν υπάρχει τέτοια επιρροή». «Όχι μόνον δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ, αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.
«Οχι» στον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις
Παράλληλα, ο κ. Τασούλας διατύπωσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις και κάλεσε την κυβέρνηση να καταφύγει σε κάθε νομική προσπάθεια ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο.
Αναφερθείς στο θέμα ο κ. Μπεγλίτης, ζήτησε «να αναμένουμε να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζεται «για να αμβλύνει την όποια αρνητική πλευρά της». «Θα κινηθούμε με ευαισθησία γνωρίζοντας ότι αυτός ο χώρος είναι ιδιόμορφος και έχει μια ιδιαίτερη αποστολή όπου πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να γίνεται σεβαστή η ιεραρχία», πρόσθεσε, ενώ αποσαφήνισε ότι «δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82 περί συνδικαλισμού». «Δεν επιτρέπεται συνταγματικά. Δεν θα το επιτρέψει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μπεγλίτης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: