Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Υστατη ευκαιρία

http://wwk.kathimerini.gr/webadmin/home/gifs/cyprusKath.gifΤρίτη 21 Ιουνίoυ 2011
Την περασμένη εβδομάδα χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Για μια στιγμή υπήρξε η ελπίδα πως τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεργάζονταν σχηματίζοντας μια κυβέρνηση που θα συμπεριελάμβανε ...
προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής. Δυστυχώς, επικράτησαν οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και η ευκαιρία χάθηκε. Η χώρα πρέπει, όμως, να κυβερνηθεί γιατί βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο.
Η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου δεν δικαιούται να αποτύχει γιατί μαζί θα χρεοκοπήσει και η χώρα. Πρέπει να λειτουργήσει ως ενιαία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, να τολμήσει να κόψει δραστικά το λίπος του σπάταλου κράτους αντί να φορολογεί αδιακρίτως τους ιδιώτες και να προχωρήσει άμεσα συγκεκριμένα σχέδια που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές. Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη.
Οι εταίροι μας θέλουν όμως να βοηθήσουν την Ελλάδα ή μάλλον θέλουν να την αποτρέψουν από την αυτοκτονία. Πρόκειται προφανώς για την, πραγματικά, τελευταία ευκαιρία του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν ρότα, να διορθώσουν τα τραγικά λάθη της πρώτης θητείας και να αποφύγουν τη χρεοκοπία και το επακόλουθο κοινωνικό και πολιτικό χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: