Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έλεγχοι επιδόσεως για τους… καθηγητές

Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010

thumb
Μαθητές και γονείς θα… «βαθμολογούν» από εδώ και στο εξής τους καθηγητές και θα αξιολογούν το εκπαιδευτικό έργο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που κατατέθηκαν στη Βουλή.
Το όνειρο των παιδιών μοιάζει να πραγματοποιείται, αφού δεν θα είναι τα μόνα που θα παίρνουν έλεγχο επιδόσεως… Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου από μαθητές και γονείς και η καρτέλα σχολείου, δηλαδή η κάρτα όπου θα παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε σχολείου αποτελούν τα νέα στοιχεία του πολυνομοσχεδίου που προτείνει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο τέλος κάθε χρονιάς εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα καλούνται να συμπληρώνουν εκθέσεις αξιολόγησης για να διαπιστωθεί εάν επετεύχθησαν οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς. Στο μέλλον δε, θα διατίθεται για κάθε σχολείο μία καρτέλα όπου θα παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, ώστε ο καθένας να μπορεί με διαφάνεια να έχει την εικόνα του σχολείου.
Από την άλλη, το υπουργείο βάζει φρένο και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως τη Δευτέρα ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ μετατίθεται τουλάχιστον κατά μία χρονιά. Ο διαγωνισμός θα γίνει ως το 2012 με νέα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η μείωση της ύλης.

«Όταν η χώρα βρίσκεται σε κρίση, η ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας. Θα δώσουμε μάχη καρδιάς για να μπουν οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου.(ΠΟΝΤΙΚΙ)

ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: