Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Ζητούνται» προτάσεις

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ 2007-2013 (ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων τους, υπέγραψε χθες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κεντρικής ...Μακεδονίας Μαρία Λιονή.

Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 (Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.
Όπως δήλωσε η κ. Λιονή «η Περιφέρεια δίνει μεγάλη βαρύτητα στο ρόλο που επιτελούν οι Φορείς Διαχείρισης, καθώς εκτός από την προστασία των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας, συντελούν στην ανάδειξη και αξιοποίησή τους, αλλά και στην προβολή τους, ειδικά σε μαθητές και επισκέπτες, μέσα από σειρά δράσεων, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες αποκατάστασής τους».
«Τα έργα που θα προταθούν», πρόθσεσε, «θα πρέπει να συμβάλουν στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και στην ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και των σημαντικών φυσικών οικοσυστημάτων που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία».

Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων είναι 18, 8 ευρώ. Οι δράσεις περιλαμβάνουν τη συνέχιση της υποστήριξης της λειτουργίας των Φορέων, την εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, την εκπόνηση και εφαρμογή Διαχειριστικών Σχεδίων, έργα πρόληψης, προστασίας, ανάδειξης, σήμανσης και αξιοποίησης επιλεγμένων προστατευόμενων περιοχών, έργα και δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας των προστατευόμενων περιοχών για τα άτομα με αναπηρία, ειδικές δράσεις για τα απειλούμενα είδη και έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης υγροτόπων και λιμνών.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: