Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η καλύτερη και με … βούλα , η ιστοσελίδα του Λυκείου Κονταριώτισσας

KALYTERH_1
http://www.lykeio-kontariotissas.gr
Την πρώτη θέση στον 4ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων, στην κατηγορία «Λύκεια», κατέκτησε η ιστοσελίδα του Γενικού Λυκείου Κονταριώτισσας. Ο Διευθυντής του Λυκείου Ηλίας Αντωνάκης παρέλαβε το βραβείο την Κυριακή, σε ειδική ...τελετή-παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του «2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνέδριου Ημαθίας».


KALYTERH_2Ο διαγωνισμός είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε), σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).
Αφορά σχολικούς δικτυακούς τόπους Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ φέτος για πρώτη φορά δόθηκε βραβείο και στον καλύτερο διαδικτυακό τόπο διοικητικής μονάδας (Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης).
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ηθική και υλική επιβράβευση των Σχολικών και των Διοικητικών μονάδων, καθώς και των εκπαιδευτικών-δημιουργών που διατηρούν ποιοτικούς διαδικτυακούς τόπους παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

KALYTERH_3Τα θερμά του συγχαρητήρια στο Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας για την κατάκτηση του 1ου βραβείου εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Προϊστάμενος του Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας Ελευθέριος Καραπούλιος, επισημαίνοντας:
«Τέτοιες διακρίσεις των σχολείων μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον λειτουργίας των σχολείων του τόπου μας.
Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια στο Διευθυντή κ. Ηλία Αντωνάκη, μαθηματικό, με την καθοδήγηση του οποίου δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς, τους εμπνέουν και παρέχουν σ αυτούς κίνητρα θετικά ώστε να θέτουν υψηλούς στόχους για τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας και να εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για ένα σχολείο ελκυστικό, δημοκρατικό και ανοικτό στην κοινωνία.
Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή πληροφορικής κ. Θοδωρή Λ. Καρτσιώτη για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του σχολείου. Η προσφορά του στο σχολείο πέρα από το ωράριο διδασκαλίας, έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης, (απο)δεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να έχει ο εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και την ιδιαίτερη προσπάθεια και συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πρόοδος, η οικονομική ανάπτυξη, ο πολιτισμός και η συνοχή της κοινωνίας μας.
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια!». (
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: