Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αφήστε τη γειτονιά μας ήσυχη!

AFHSTE_1
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζονται να αντιδράσουν οι κάτοικοι της οδού Κίτρους στην πρόθεση του Δήμου Κατερίνης να κατασκευάσει κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών Ζαλόγγου και Κίτρους, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα «υποβαθμίσει» την ποιότητα της... καθημερινής τους ζωής. «Προέχει η ασφάλεια των πολιτών», απαντάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος.

AFHSTE_2Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν να παραβρεθεί και ο δήμαρχος Κατερίνης, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι της οδού Κίτρους για αύριο στις 6.00 το απόγευμα. Χθες το πρωί, πολλοί από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Δήμος σχεδιάζει να κατασκευάσει τον κυκλικό κόμβο και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα πάνω στη χάραξη του νέου κόμβου, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να δείξουν πόσο κομμάτι από την αυλή τους θα μετατραπεί σε δρόμο. «Εδώ, που σήμερα καθόμαστε τα βράδια και λέμε δυο κουβέντες, ο Δήμος μας θέλει να κατασκευάσει έναν ακόμη κυκλικό κόμβο. Ας έβαζε ένα φανάρι!», σχολίασαν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.
AFHSTE_3Οι κάτοικοι της περιοχής, με επιστολή τους και προς τα μέσα ενημέρωσης, δηλώνουν ανάστατοι και ανήσυχοι για τα σχέδια της δημοτικής αρχής, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα υποβαθμίσει την καθημερινότητά τους και την ήρεμη γειτονιά τους.
«Διαφωνούμε με το έργο αυτό και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γιατί γίνεται υποτίθεται για εμάς, όμως εμάς, δεν μας ρώτησε κανείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ουδέποτε προηγήθηκε συζήτηση της δημοτικής αρχής με τους ίδιους, ενώ πληροφορήθηκαν, όπως υποστηρίζουν, για τη δημιουργία κόμβου, όταν συνεργεία προέβησαν στην χάραξη του.
«Ο κόμβος και ο νέος δρόμος κόβουν το παρκάκι μας, αφαιρούν σημαντικό μέρος από τις αυλές μας, τα αυτοκίνητα θα περνάνε πλέον ξυστά από τις εισόδους των σπιτιών μας και, όλα αυτά τα μαθαίνουμε τώρα, τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε», αναφέρουν στην επιστολή τους.
Οι υπογράφοντες την επιστολή, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και προσωπικά στον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, από τον οποίο ζητούν να «τιμήσει» με την παρουσία του τη συγκέντρωση και να προβεί σε διάλογο με τους πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια.

Θανάσης Λιακόπουλος: Προέχει η ασφάλεια των πολιτών

AFHSTE_4Στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα και κάποια από αυτά παρά λίγο να στοιχήσουν και τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, δήλωσε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Λιακόπουλος.
Ο κ. Λιακόπουλος, είπε ότι «προέχει η ασφάλεια των πολιτών», ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα περί μη ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για τα σχέδια του Δήμου, δηλώνοντας ότι «κάποιοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα». Ο αντιδήμαρχος, υποστήριξε ότι ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση των οδών Ζαλόγγου και Κίτρους, προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κάτι κρυφό.(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: