Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 27 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
SYNTONISTIKO
Αισιόδοξοι ότι η σημερινή κινητοποίηση-συναυλία διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης θα έχει συμμετοχή εμφανίστηκαν χθες οι εκπρόσωποι των οκτώ συνδικαλιστικών ...φορέων του δημοσίου.
Λογικό ακούγεται. Η συμμετοχή στη απεργία έχει ένα κόστος, χάνεις γκοτζάμου μεροκάματο. Ενώ εδώ, δεν έχεις να χάσεις τίποτε κα καταθέτεις και την αντίθεσή σου.
Εκτός κι αν είσαι της άποψης ότι ναι μεν άδικα και σκληρά τα μέτρα, αλλά άλλη λύση δεν υπήρχε.
Στα «συν» πάντως της συναυλίας-διαμαρτυρίας, πέρα από το γεγονός ότι συσπειρώθηκαν πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, και το ότι συμπαρατάσσονται ομού, από κοινού, όλες οι παρατάξεις. Από ΠΑΣΚ (που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα) ΔΑΚΕ (Ν.Δ) Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΚΚΕ).
«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε τον οβολό μας για την παιδεία, όχι όμως για να καλυφθούν τα ελλείμματα από τα δομημένα ομόλογα και τα C4I», είπε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας Θόδωρος Σιαμάγκας.

Εθίχθη τα μάλα το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας από ένα σχόλιό μας και μας έστειλε απαντητική επιστολή, την οποία παραθέτουμε (ως έχει) παρακάτω:
Απάντηση στο δημοσίευμα της «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στις 23/04/2010
Κάποιος για να ξεχνάει κάτι πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων για να μπορεί εκ των υστέρων ότι το ξέχασε.
Και φαίνεται ότι δεν γνώριζε από το γεγονός ότι στα γραφεία της Α/μιας Εκπ/σης πήγε ομάδα απεργών εκπ/κων με επικεφαλής το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή του προκειμένου να αναδείξει στην τοπική κοινωνία την καταστρατήγηση των κεκτημένων δικαιωμάτων των Εκπ/κων, την πρωτόγνωρη επίθεση στα εργασιακά οικονομικά και εκπ/κά δικαιώματα τους για την εξοικονόμηση πόρων στα πλαίσια μιας λογιστικής στάσης του Υπουργείου και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης.
Όλα αυτά κατατέθηκαν στον Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης που εκπροσωπεί το Υπουργείο Παιδείας σε τοπικό επίπεδο.
Όχι μόνο το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν ήταν μόνο του αλλά είχε δίπλα του την Ένωση Γονέων και συναδέλφους που δεν κατατάσσουν τους εαυτούς τους σ’ αγωνιστές κατά περίπτωση και χαρακτηρίζουν κάποιους ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτόγνωρα γύρω μας.
Α! Ξέχασα. Δεν υπήρχε δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΣΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
Όλα αυτά για ένα σχόλιό μας σε τούτη δω τη στήλη, με αφορμή τα πολύ (πολύ-πολύ) χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Πέμπτη!
Τι να πούμε τώρα; Αν η συμβολική κατάληψη που έγινε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας ήταν τόσο σημαντική επαναστατική πράξη (κάτι σαν την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα ας πούμε) κι εμείς την υποτιμήσαμε, ε, να τιμωρηθούμε.

1Άντε να ανακοινωθεί με το καλό αύριο (αν δεν υπάρξει νέα αναβολή) το σχέδιο «Καλλικράτης» και το χωροταξικό του, για να «αποπροσανατολιστεί» λίγο η συζήτηση από το ΔΝΤ και να αποκτήσει η καθημερινότητά μας ενδιαφέρον.
Να αρχίσουμε οι Πιεριείς να ασχολούμαστε με τους 4, 3, 2 Δήμους που θα προκύψουν και με το αν η Κατερίνη θα φτάσει μέχρι τον Άγιο Δημήτριο ή τα όρια της θα παραμείνουν ως έχουν προς δυσμάς.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά κάποιοι που είχαν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν (αν θα μας σώσουν ή όχι) μόλις δουν το χωροταξικό, είναι πλέον ασυγκράτητοι (για τη σωτηρία μας)
Όπως και να έχει τώρα η υπόθεση θα αποκτήσει ενδιαφέρον, αφού στο θεσμικό (προφανώς) δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, τουλάχιστον ουσιαστικές. Αντιρρήσεις και αντιδράσεις θα υπάρξουν στο χωροταξικό, αφού κατά πως φαίνεται κάποιοι εκ των ενδιαφερομένων νοιάζονται για το πώς θα γίνουν δήμαρχοι και όχι για το πώς (και κυρίως με τι πόρους) θα διοικήσουν.

2
Σε ανοιχτή συνάντηση καλεί το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του «Καλλικράτη», ο Δήμος Δίου τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και τους δημότες του. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το χωροταξικό της διοικητικής μεταρρύθμισης και το τι τελικά προβλέπει για τον ιστορικό-αρχαιολογικό Δήμο της Πιερίας.
Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει εκφραστεί και πρόσφατα όσον αφορά το μέλλον του Δήμου Δίου, είναι ξεκάθαρη. Είναι υπέρ της διεύρυνσης, αλλά χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε όνομα και έδρα.

3Αισθάνεται απογοητευμένος για την δήθεν αδυναμία των ιπτάμενων να πετάξουν δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Οι ιπτάμενοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους.
Και από τι φαίνεται εκτός από την αδυναμία του νηστικού αρκουδιού να χορέψει, υπάρχει και η αδυναμία του «νηστικού»  πιλότου να πετάξει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: