Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αποφάσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ

esr_3.jpg
Το ΕΣΡ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «Antenna» και την εκπομπή... «Next Top Model» (19.10.2009), με αιτιολογικό ...
«τον εξευτελισμό των συμμετεχόντων μοντέλων». Μειοψήφησε ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που ήταν αντίθετος με την επιβολή προστίμου.
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι «Star» και την εκπομπή «Φώτης και Μαρία live», επειδή προβλήθηκαν στη μεσημεριανή εκπομπή σκηνές από την ταινία «Στρέλλα», χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη σήμανση. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που ήταν αντίθετοι με την επιβολή προστίμου, καθώς και η Ίρις Αυδή, που πρότεινε απλά σύσταση.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι «Alpha» (1.6.2009) για προβολή της σειράς «CSI» χωρίς την κατάλληλη σήμανση.
Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Super FM» του νομού Πιερίας για προσβολή της προσωπικότητας του αντιδημάρχου, μέσω ειρωνικών σχολίων. Μειοψήφησαν οι Νέστωρ Κουράκης, Ιωάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Απορρίφθηκε η αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ελληνικός FM» του νομού Καβάλας, «Ιδιωτική Ραδιοφωνία Χρυσούπολη» του νομού Καβάλας, «Ράδιο Κως Stereo» του νομού Δωδεκανήσου και «Ηρόδοτος FM» του νομού Αττικής.
Τέλος, για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κνωσσός FM» του νομού Ηρακλείου, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι δικαιούται να εκπέμπει από τη θέση «Βασιλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: