Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Να καλυφθούν τα κενά των γιατρών στα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ

POLYIATREIA
Χρόνο με το χρόνο η παροχή υπηρεσιών στα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ αντί να καλυτερεύει χειροτερεύει, λέει το Σωματείο Συνταξιούχων, αφού, όχι μόνο δεν καλύφθηκαν τα κενά γιατρών ειδικοτήτων που υπήρχαν πριν από τρία χρόνια, αλλά έχουν δημιουργηθεί και νέα.
Σε πρόσφατη επίσκεψη που... πραγματοποίησε η Διοίκηση του Σωματείου στον Διευθυντή του ΙΚΑ Κατερίνης, του επεσήμαναν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων από την έλλειψη γιατρών, όπως ακτινολόγου (πριν από χρόνια υπήρχανε δυο και σήμερα το ακτινολογικό είναι κλειστό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας), δερματολόγου (δεν υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια), οδοντιάτρων (ήτανε 5, σήμερα είναι δυο κι ο ένας συνταξιοδοτείται σε λίγους μήνες), νεφρολόγου, ενδοκρινολόγου και ψυχίατρου, ενώ σε αχρηστία παραμένει, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και το πλήρως εξοπλισμένο παιδοδοντικό ιατρείο της μονάδας.
Τα παραπάνω προβλήματα, όπως τους διαβεβαίωσε ο Διευθυντής, είναι γνωστά από καιρό στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ και στο υπουργείο, από επανειλημμένες δικές του επιτακτικές αναφορές, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δοθεί λύση, ενώ τη ίδια στιγμή, τα ποσά που δίνονται από το Ι.ΚΑ κάθε μήνα (εξαιτίας των ελλείψεων) σε ιδιωτικά εργαστήρια είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
«Πώς λοιπόν ο κάθε χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος να μην υποψιάζεται ότι η υγεία ιδιωτικοποιείται και εξελίσσεται σε επικερδές εμπόρευμα;», λένε οι συνταξιούχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα της επικείμενης επιστροφής των χιλιάδων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στο ΙΚΑ, πράγμα που καθιστά έτι περεταίρω επιτακτική την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων του ιατρικού προσωπικού.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: