Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συμβολικός καθαρισμός της πλατείας Ηρώων

KATHARISMOS_1Εφοδιασμένοι με σκούπες και φαράσια που τους παραχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κατερίνης, οι μικροί εθελοντές-μαθητές Β’ τάξης του Γυμνασίου «Πλάτων», προχώρησαν χθές το πρωί, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Κατερίνης, στον καθαρισμό της... Πλατείας Ηρώων.

Τους μαθητές, που συνόδευε ο καθηγητής του Παύλος Συμεωνίδης, υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος, ο οποίος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν.
KATHARISMOS_2«Η καθαριότητα μιας πόλης, είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη στενή και αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών καθαριότητας και των δημοτών», τόνισε ο κ. Ίτσιος.
Και πρόσθεσε: «Όσες προσπάθειες και αν γίνουν από την πλευρά του Δήμου, για την καθαριότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν θα αποδώσουν εάν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι, απαιτείται ευαισθητοποίηση και  ενεργός συμμετοχή όλων μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί διαφορετικές αξίες και στάσεις ζωής, διαφορετικές συμπεριφορές των πολιτών. Εσείς οι μαθητές, μπορείτε να συμβάλετε με τον καλύτερο τρόπο στη διάδοση αυτού του μηνύματος, ξεκινώντας από την οικογένειά σας και το φιλικό περιβάλλον σας».
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ενημέρωσε τους μαθητές και για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο δήμος Κατερίνης και δήλωσε πως θα είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για να στηρίξει και να αναδείξει ανάλογες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: