Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νίνης: "Κυρίαρχοι στην Ελλάδα"

ΤΡΙΤΗ 27-4-2010
novasports.gr 
Ο Σισέ πανηγυρίζει με το Νίνη τη νίκη επί του Ηρακλή... Έχει αγαπηθεί όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του όλοι οι Παναθηναϊκοί βλέπουν το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Ο Σωτήρης Νίνης είναι ο μελλοντικός ηγέτης του «τριφυλλιού». Ο πιτσιρικάς, κατάφερε στα 20 του χρόνια να πανηγυρίσει πρωτάθλημα και κύπελλο. Μιλώντας στον Sentra 103,3 FM το παιδί θαύμα των «πράσινων» έκανε λόγο για την ...τεράστια αγάπη του στον σύλλογο, στον οποίο βρίσκεται από 13ων ετών, ενώ περιμένει ότι με τις κατάλληλες κινήσεις ο Παναθηναϊκός θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα όχι μόνο την ερχόμενη σεζόν, αλλά και για αρκετές ακόμη.

Αναλυτικά:


Για την φετινή σεζόν: «Τώρα που είμαστε λίγο πιο ήρεμοι μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πίεση από όλες τις μεριές. Οταν κατακτάς το νταμπλ είναι η απόλυτη ευχαρίστηση και η απόλυτη δικαίωση για τους κόπους και τις θυσίες».

Για το εάν φοβήθηκε στη διάρκεια της σεζόν ότι μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα:
«Η αλήθεια είναι πως όταν ξαναπήγαμε στους 2 βαθμούς, η αλήθεια είναι ότι ταρακουνηθήκαμε. Είπα δεν γίνεται να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα. Ομως πίστευα στην ομάδα. Λέγαμε δεν υπάρχει θέμα, όλα εξαρτιόντουσαν από μας. Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα».

Για το μεγάλο όπλο του φετινού Παναθηναϊκού:
«Δεν ήταν μόνο ένας παράγοντας για μένα, θα πω πάρα πολλούς, είναι η παρουσία πολλών ελλήνων, του δεύτερου γύρου του προπονητή μας, του κόσμου που ήταν κοντά μας σε καλά και δύσκολα, μερίδιο έχει και ο πρόεδρος που ήταν συνέχεια μαζί μας. Ολοι έχουν το μερίδιό τους, ο Τζιμπρίλ, ο Ζιλμπέρτο, όλοι...»

Για το εάν μπορεί να επαναλάβει την φετινή πορεία ο ΠΑΟ:
«Φυσικά το πιστεύω ότι μπορεί, όχι μόνο του χρόνου αλλά για πολλά χρόνια. Με τις κατάλληλες προσθήκες να επιβάλει την κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Νιόπλια:
«Δεν θα πω κάτι παραπάνω απ ότι είδαμε όλοι μας. Παίξαμε απελευθερωμένα και καλύτερο ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο. Μπορεί να δείξει ακόμη καλύτερα πράγματα με τον Νίκο Νιόπλια. Εχει παίξει μπάλα και ξέρει πως να φερθεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Σε αφήνει να παίζεις ελεύθερα, δεν έχεις πίεση».

Για το τι πήρε από τον Σισέ:
«Είναι μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα όπως και ο Ζιλμπέρτο. Τους σέβομαι, τους εκτιμάω και τους ακούω με πολύ μεγάλη προσοχή. Εχουμε δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης, ίσως να μην το χουμε καταλάβει, να το καταλάβουμε όταν θα φύγουν. Και μόνο που σου δίνει συμβουλές, σημαίνει ότι σ αγαπάει, ενδιαφέρεται για σένα, δεν είναι υπερόπτης και ντίβα».

Για την προσωπική του καριέρα και το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού:
«Στόχος μου είναι να ξεκουραστώ και να ετοιμαστώ για την Εθνική ομάδα γιατί κακά τα ψέματα θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο με την Εθνική. Οσον αφορά τις άλλες ομάδες, είναι τιμητικό αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στον Παναθηναϊκό. Το όνειρό μου είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό. Εκανα μια γεμάτη χρονιά και θα ήθελα να την επαναλάβω. Αν έρθει μια πρόταση δεν ξέρω, μπορεί να μην φύγω ποτέ, μπορεί να φύγω αύριο, μεθαύριο. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου, είμαι στον ΠΑΟ από τα 13 χρόνια μου».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την Αργεντινή:
«Δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι. Την Αργεντινή την ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση για να αλλάξει η εικόνα και για όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι ή στο δεύτερο, τότε είναι όλα ανοιχτά για να περάσουμε στον όμιλο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: