Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 27 Απριλίου 2010
Θέλουμε έναν Καλλικράτη για να ισιώσουμε τώρα. Αρκετά βάρυνε το κλίμα παίδες οπότε ρίξτε λάδι στη φωτιά, ανακοινώστε.. χάρτες να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη μας.

Η επικαιρότητα με ή χωρίς ΔΝΤ είναι η ίδια τελικά. Απλώς έχουμε και το «καπέλο» που μας ψιλοστενεύει.

Σήμερα η μουσική διαμαρτυρία που διοργανώνουν φορείς του δημοσίου τομέα της Πιερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Μ’ αρέσουν αυτές οι διαμαρτυρίες.

Συμμετέχουν το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν.Πιερίας, η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, το σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΠΟ, ο σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κατερίνης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της Κατερίνης.

Εμείς θα είμαστε εκεί, διότι όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην είναι γάμος και χαρά, αλλά δεν βρήκα άλλη καλύτερη λαϊκή ρήση.

Μετά τις αδελφοποιήσεις δήμων είδαμε και αδελφοποιήσεις πολιτιστικών συλλόγων. Έχει κι αυτό τη σημειολογία του.

Άνοιξαν και έκλεισαν τα Τέμπη και άντε τώρα για το επόμενο Σαββατοκύριακο πάλι που είναι και η εργατική μας πρωτομαγιά.
Μια πρωτομαγιά στη σκιά του ΔΝΤ. Πρωτοτυπήσαμε και πάλι.

Διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Κίτρους για τον νέο κυκλικό κόμβο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή.
Σαν να γίνονται μεγάλος βραχνάς αυτοί οι κύκλοι στην Κατερίνη.

Κι εκεί που περιμένεις ότι θα γίνουν και πρέπει να γίνουν δεν γίνονται κι εκεί που λες…εντάξει ρε παιδιά…έλεος, εκεί ξεφυτρώνουν.

Η χθεσινή στήλη εκτός από δηλώσεις συμπαράστασης…για το περιστατικό με τον ποδηλάτη στον πεζόδρομο, είχε ως αποτέλεσμα να εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Ο κάθε ένας που μπορεί να τηλεφώνησε για να ρωτήσει τα περαιτέρω, μου περιέγραφε και ένα περιστατικό δικό του ή γνωστού του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάνουμε ένα γκάλοπ, όλοι οι Κατερινιώτες θα είχαν ένα ατύχημα στον πεζόδρομο.

Μη βάζετε ιδέες παιδιά στη δημοτική αρχή και μας κάνει και τίποτε τετραγωνισμένους κόμβους για πεζούς και περπατάμε ο ένας πίσω από τον άλλο….

Πάμε και σε ευχάριστα τώρα θέματα. Το βιβλίο του «Θητεία στον Έρωτα» παρουσίασε ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης την Κυριακή που μας πέρασε.
Από εκεί και η φώτο που δημοσιεύουμε. Περισσότερα για την παρουσίαση του βιβλίου σας έχουμε στο αυριανό φύλλο της «Η».
Μπράβο Παναγιώτη, τα θερμά μας συγχαρητήρια.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: