Τρίτη 27 Απριλίου 2010

“Συμμάζεμα” στο δημόσιο

Τρίτη 27 Απριλίου 2010
Καταργήσεις ή συγχωνεύσεις  70 - 75 οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο
“Συμμάζεμα”
στο δημόσιο
Σε ένα πρώτο «κύμα» καταργήσεων ή συγχωνεύσεων 70 - 75 οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέληξε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο και του υφυπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη. Οι.... περισσότεροι από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς εκτιμάται ότι έχουν λειτουργικά έξοδα που, άμεσα ή έμμεσα, βαρύνουν τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Η κυβέρνηση φέρεται να στοχεύει μέχρι το Μάιο να έχει γίνει η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τους πρώτους οργανισμούς και φορείς στα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα-«φαντάσματα» στον τομέα της Πρόνοιας. Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.
Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.
Υπό κατάργηση είναι και οι ακόλουθοι οργανισμοί: Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου. Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει να συγχωνευτούν ο ΗΣΑΠ με τη Μετρό ΑΕ, η ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).  http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: