Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απεργούμε για το «σήμερα» και για το «αύριο»

«Τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε κατεδαφίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και ισοπεδώνουν την κοινωνία. Το κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για την ανάκληση των μέτρων και την απόκρουση νέων είναι υπόθεση του καθένα μας», αναφέρει το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, με..... αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του δημόσιου τομέα της χώρας.
Στην ανακοίνωση του Δ.Σ, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Λάζαρος Φυρινίδης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σταμπούρλος, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Από το 2008 η κρίση ως απειλή μετατράπηκε το 2009 σε μείζον πρόβλημα πολλαπλών αδιεξόδων και το 2010 σε μείζονα εμπλοκή και σχετικό αδιέξοδο για την χώρα μας. Οι κυβερνητικές ευθύνες, η πολιτική της Ε.Ε το παιχνίδι διεθνών οργανισμών και διαφόρων κερδοσκόπων, είναι συγκεκριμένα, ορατά και αδιαμφισβήτητα. Βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας μετά την μεταπολίτευση. Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των ισχυρών, των τραπεζών και ορισμένων επιχειρήσεων».
«Η κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας δεν θα περάσει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του Δ.Σ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά σε αγώνα διαρκείας.
«Πρέπει να αντισταθούμε», επισημαίνει. «Φτιάχνουμε ένα ‘σήμερα’ και ‘αύριο’ για μας και τα παιδία μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι, ο καθένας από εμάς σήμερα καλείται να σταθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Να μην επιτρέψουμε την κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας, να μπλοκάρουμε τα σχέδια τους».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: