Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εδώ Πιερία…

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 
Για να προλάβουμε την επικαιρότητα χωρίς ειδικό άρθρο για κάθε περίπτωση, γράφουμε σήμερα τηλεγραφικά, δοξαστικά και …πένθιμα.
 Αρχίζουμε από τα καλά.
*Θέλουμε δε θέλουμε ο ....Νομάρχης Πιερίας Γ.Παπαστεργίου δεν…χωρά στην καθημερινότητα της Πιερίας για τα όποια προβλήματα του νομού μας. Πρόεδρος της ΝΑΤ (Επιτροπή Περιφερειών στην Ευρώπη) ήταν εισηγητής εκ μέρους της στις Βρυξέλλες για το 2010, συντάκτης της έκθεσης περιόδου για τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Σκοπίων, Τουρκίας και Κροατίας και με τις θέσεις του στην Ευρώπη προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των Τούρκων-καθώς δεν σημειώνουν πρόοδο στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-που εκδηλώθηκε με ιταμή επιστολή της Τουρκίας εναντίον του.
Άμα σε βρίζουν οι αντίπαλοι, κάτι τρέχει
*Με εισήγησή μας να προτιμηθεί η Πιερία ως γενέτειρα του Ορφέα (αρχηγέτη μουσουργού) και των Μουσών καταφέραμε κάτι αναπάντεχα. Μεγάλη γερμανική εταιρία του είδους ιδρύει Ευρωπαϊκή Μουσική Ακαδημία κάτω από τον Όλυμπο, με μαθήματα ροκ  μουσικής στους αριστούχους των Μουσικών Σχολείων της Ευρώπης και δασκάλους τους μεγαλύτερους μουσικούς του είδους!!
Εμείς που καταδικάσαμε την απραξία στο «Αλεξάνδρειο» και τα όσα φημολογούνταν για οικονομικές καταχρήσεις στο παρελθόν, δίδουμε πνοή στο Ίδρυμα. θα στεγάσει από φέτος αυτή τη δραστηριότητα ως εκπαιδευτήριο του αρχηγέτη Ορφέα…
Τέτοια θέλουν οι Ευρωπαίοι. Ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος στον Ουρανό  το έψαχνε και στη Γη το βρήκε, να δώσει το ΟΚ για τέτοια σπουδαία δράση.
Καλόν Αύγουστο κ. Νομάρχα. Τότε αρχίζουν τα μαθήματα.
*Το βιβλίο του Νίκου Χριστοφορίδη «Νομίζοντας», του Κώστα Σπρίτζιου «Θεσσαλικός Μεσαίωνας», του Γιάννη Ορνιθόπουλου «Η έννοια της αειφορίας στα σχολικά βιβλία», του Θ.Σιαμάγκα «Περιβαλλοντικός Εγγραμματισμός» και της Φάνυς Κουντουριανού-Μανωλοπούλου δείχνουν πνευματική ανάταση στην Πιερία σε χαλεπούς καιρούς με ΔοΝιΤή (Δ.Ν.Τ.) στη σκέψη…
Μπράβο τους και από καρδιάς συνέχεια στο εγχείρημα να ξεδιψάσουμε στις οάσεις τους μέσα στις στέπες μας…
*Ρε μπας και μας δουλεύουνε με τα τεκταινόμενα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Άλλοι …παραιτούνται και δηλώνουν υποψήφιοι παρακάμπτοντας «βουλεύματα παραπομπής στη Δικαιοσύνη», άλλοι θέλουν το Αλεξάνδρειο νέο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Λιτόχωρο-Λεπτοκαριάς-Πλαταμώνα, άλλοι θέλουν δήμο Λόφο-Δίου, άλλοι που καλούνται στους εισαγγελείς για καταθέσεις διαφημίζουν την «πραμάτεια τους», για χαχόλους μας περνούν στην Πιερία; Ξέρουν τίποτε γι’αυτό ο Περιφερειάρχης, ο νομάρχης, η αντιπολίτευση στη Ν.Δ., η αντιπολίτευση ή και η συμπολίτευση στους υπό διερεύνηση για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος δήμους; Τι μουγκαμάρα είναι αυτή; Αν τα «περιττώματα» τα σκεπάζουν (όπως οι γάτες), νομίζουν πως δεν βρομάνε;
*Η ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα  στην Κατερίνη με θέμα «Ελλην Λόγος ο Ευρωπαϊκός Λόγος» προσκεκλημένου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών μας, θεωρήθηκε (από τον ίδιο τον ομιλητή) ως η πλέον μεστή και εμπνευσμένη με βαθιά τομή στην εποχή της πολιτικής μας ζωής στα πρόθυρα του ΔοΝηΤη (Δ.Ν.Τ.) Κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αντίτυπα στην Ελλάδα και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ στους ενδιαφερόμενους.
Όσοι προλάβουν, παίρνουν το βιβλίο δωρεάν από το βιβλιοπωλείο μας (Περδίκα 2α).
Κι είναι συνάμα επαναστατικό όπως και ο Επίλογος με τα λόγια του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολυμπίου, που τον θαυμάζει ο αρχαιολάτρης πολιτικός. Συγχαρητήρια και να μας ξανάρθει στην Πιερία.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: