Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ανοιχτή Γραμμή

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Δήλωση Αναστάσιου Τερζή
Αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας και συμμεριζόμενος το ενδιαφέρον, την αγωνία, τις ελπίδες και προσδοκίες των συμμαχητών και συμπολιτών μου, για το αύριο και... το μέλλον της Πιερίας, της Βόρειας Πιερίας, του δήμου Αιγινίου, όπως επίσης και την εκτίμησή τους, την εμπιστοσύνη τους που εκδηλώνουν στο πρόσωπό μου, ως υπεύθυνος ενεργός πολίτης με την πολύχρονη συμμετοχή στη δημόσια ζωή, θεωρώ χρέος μου να δηλώσω τα παρακάτω:
1.Ποτέ δεν έλειψε το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη της πατρίδας μου, τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου, την εξυπηρέτηση των γενικών συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, συμμετοχή στην οποία όχι μόνο δεν διέκοψα αλλά διατηρώ μέχρι και σήμερα.
2.Διαχρονικά, σταθερά και με συνέπεια, είμαι παρών στην προσπάθεια βελτίωσης και σεβασμού των θεσμών της πολιτείας μας, με ενυπόγραφες δημόσιες θέσεις, προτάσεις, κριτικές αι πράξεις, χωρίς υπολογισμούς και λιγοψυχίες.
3.Για τις αναμενόμενες εξελίξεις που αφορούν τη Νέα Διοικητική δομή της χώρας, που εισάγονται με το σχέδιο «Καλλικράτης», εκτιμώ πως δεν υπάρχουν περιθώρια εκδήλωσης πρόωρων και πρόχειρων προσωπικών φιλοδοξιών, εφόσον ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί το τελικό θεσμικό πλαίσιο.
4.Εξάλλου είναι γνωστό ότι αποτελεί προϋπόθεση και αναμένεται να διενεργηθεί η απαραίτητη διαβούλευση μεταξύ: Της κοινωνίας των πολιτών, των κομμάτων, των εκπροσώπων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), της ΚΕΔΚΕ και λοιπών κοινωνικών φορέων. Κυρίως όμως δεν είναι ακόμη γνωστός ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων που δημιουργούνται. Κι αυτό αναμφίβολα παραμένει το πιο σημαντικό στοιχείο, γιατί, πλην των άλλων θα ορίζεται και η έδρα.
5.Επομένως με τα δεδομένα αυτά και αναμένοντας να καταλήξουν όλες αυτές οι διαδικασίες, μέχρι το τέλος του μήνα Μάη, φρονώ πως, ως τότε, επιβάλλεται: Υπεύθυνος προβληματισμός, σοβαρότητα, σύνεση, υπευθυνότητα και πλήρως συνειδητοποίηση του εύρους των μεγάλων και υποχρεώσεων που πρόκειται να μεταβιβαστούν στους νέους δήμους, ιδιαίτερα μάλιστα στη δύσκολη προβληματική αυτή οικονομική και πολιτική συγκυρία.
6.Πρωταρχικό χρέος των νέων δημοτικών αρχών η δικαίωση των προσδοκιών και ελπίδων των πολιτών που δικαίως θα αναμένουν καλύτερη την επόμενη ημέρα στα καθημερινά τους προβλήματα. Γι’αυτό απαιτείται υλοποιήσιμος σχεδιασμός άμεσης εφαρμογής και απόδοσης σε μια εποχή μάλιστα που το πολιτικό μας σύστημα γέμισε τους πάντες με δυσφορία, πικρίες και απογοητεύσεις. Οι ευθύνες επομένως για τις εκλογές ανήκουν αποκλειστικά στους πολίτες.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: