Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στις κάλπες οι μηχανικοί

KALPES
Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής απηύθυναν χθες στους συναδέλφους τους μηχανικούς ο πρόεδρος και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ. Οι περίπου 600 μηχανικοί του... νομού, που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα κληθούν να επιλέξουν ποιοί από τους 19 υποψήφιους της Πιερίας, που συμμετέχουν σε 8 ψηφοδέλτια, θα καταλάβουν τις 3 έδρες του νομού στο Περιφερειακό Τμήμα κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, ενώ θα κρίνουν και τη συμμετοχή ή όχι του μοναδικού Πιεριέα υποψήφιου για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας του ΤΕΕ Τάσος Τασιούλας, ζήτησε χθες τη μαζική συμμετοχή των μηχανικών στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, καθώς όπως είπε οι καιροί προμηνύονται δύσκολοι για τον κλάδο, εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στον τομέα των κατασκευών, των εξελίξεων στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα επαγγελματικά δικαιώματα και μια σειρά άλλα φλέγοντα ζητήματα.
Τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα παρόντα στη συνέντευξη τύπου μέλη της Ν.Ε (Γιώργος Οικονόμου, Μανώλης Σινωπίδης, Σίμος Οφείδης), έκαναν λόγο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κυρίως μηχανικοί, από την κατακόρυφη πτώση στην αγορά κατασκευών, και από την απουσία κονδυλίων για δημόσια έργα.
Σύμφωνα με τον μοναδικό Πιεριέα υποψήφιο για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ (με την ΠΑΣΚ), Μανώλη Σινωπίδη, η προηγούμενη κυβέρνηση δέσμευσε τα ευρωπαϊκά κονδύλια των πακέτων στήριξης στα μεγάλα εθνικά έργα, με αποτέλεσμα η «πίτα» για τα μικρά και μεσαία έργα να
μειωθεί στα μόλις 2 δισ. ευρώ.
Έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε και ο Γιώργος Οικονόμου επισημαίνοντας πως η «άνευ προηγουμένου», όπως είπε, επίθεση που δέχεται ο κλάδος δεν επιτρέπει στους μηχανικούς να τηρούν παθητική στάση.

Στη μάχη των εκλογών, στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχουν μπει δεκαπέντε παρατάξεις, που θα διεκδικήσουν τις ψήφους των 17.500 μηχανικών τη περιοχής, ενώ στις εκλογές του ΤΕΕ σε όλη τη χώρα αναμένεται να ψηφίσουν 120.000 μηχανικοί.
Οι μηχανικοί της Πιερίας θα ψηφίσουν στο γραφείο της ΝΕ ΤΕΕ/ΤΚΜ (Π. Τσαλδάρη 16, Κατερίνη), όπου οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το βράδυ.(
Πολιτεία/Β.Χ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: