Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 22 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
APOPSH_GRAGEIOY
Είχαμε που είχαμε πρόβλημα με την εξυπηρέτηση στα γραφεία των δημόσιων υπηρεσιών, τώρα που αυξάνεται και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση … βράσε ρύζι! ...

TASIOYLAS
Στον «Καλλικράτη» έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του οι μηχανικοί της Πιερίας, που ταλαιπωρούνται (ψυχικά και οικονομικά) από τη συνεχιζόμενη πολύμηνη καθυστέρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών που παρατηρείται στην Πολεοδομία της Νομαρχίας.
«Με την εφαρμογή του», είπε χθες ο πρόεδρος του Ν.Ε Πιερίας του ΤΕΕ, «θα καταργηθεί η Νομαρχία και θα έχουμε να κάνουμε μόνο με τις πολεοδομίες των δήμων».
« Άρα», πρόσθεσε με νόημα, «3 δήμοι, είναι αρκετοί».



NOSOKOMEIO
«Είναι, όπως βλέπετε, μια πολιτισμένη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής», είπε χθες ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, που έδωσε πρώτα το λόγο στον μέχρι τις 9.00 το πρωί (που ορκίστηκε ο αντικαταστάτης του) Διοικητή Δημήτρη Παπαδημόπουλο.
Εμείς και το είδαμε και το ακούσαμε (από τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν οι δυο άνδρες).
Γι’ αυτό και δεν θελήσαμε να χαλάσουμε με … απολίτιστες ερωτήσεις το εορταστικό κλίμα. Άλλωστε, ο νέος Διοικητής μας υποσχέθηκε πως, εν ευθέτω χρόνο, θα τα πούμε λεπτομερώς και έξω από τα δόντια.



Σύσκεψη για τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους και επιχειρηματίες της Κατερίνης (και της χώρας γενικότερα) προγραμμάτισε για το Σάββατο το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να μετέχουν οι Βουλευτές του νομού, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Κατερίνης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πιερίας.



Σε 70 χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ύψος των ετήσιων αποζημιώσεων που λαμβάνουν πρόεδροι και αντιπρόεδροι οργανισμών και επιχειρήσεων του Δήμου Κατερίνης, το οποίο αναλογεί στο 1/10 των τοκοχρεολυσίων.



2
Στο παρά ένα δεν εγκρίθηκε (για πολλοστή φορά) η (διορθωμένη) περιβαλλοντική μελέτη για τα υπόλοιπα φράγματα και τις υδατοδεξαμενές στα Πιέρια. Όπως ανέφερε ο νομάρχης, παρότι είχαν καμφθεί οι αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και όλα ήταν έτοιμα, μια καταγγελία πολίτη προς την Υπουργό Περιβάλλοντος «φρέναρε» κάθε εξέλιξη.
Η Υπουργός έδωσε εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών, οι αρμόδιοι επιθεωρητές διενεργούν ελέγχους και ο… Θεός βοηθός.
Να μου το θυμηθείτε, πάνω που όλα θα είναι έτοιμα, θα «σκάσει» κανένας ανασχηματισμός και άντε από την αρχή ξανά-μανά. Και όλα αυτά για ένα παλιο-σιδηρόχορτο! Να ήτανε τουλάχιστον κουτόχορτο, πάει στην ευχή!



3
Παρά το επίμονο του αιτήματος των επαγγελματιών της νότιας Πιερίας, ο υφυπουργός υποδομών αρνήθηκε να ανοίξει τα Τέμπη για τα Σαββατοκύριακα, μπας και καταφέρουν να πάρουν καμιά ανάσα τα καταστήματα της περιοχής, που κυνηγούν τους πελάτες με το τουφέκι.
Το ίδιο απόλυτος όμως δεν ήταν για τους οπαδούς του Άρη, για τους οποίους τα Τέμπη θα ανοίξουν το Σάββατο, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβασή τους στο Λεκανοπέδιο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου.
Προβάρει το κοστούμι του υποψηφίου Περιφερειάρχη ο κ. Μαγκριώτης, προφανώς ξεχνώντας πως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανήκει και η νότια Πιερία.



4
Πάνω από τρεις ώρες η διάρκεια των διαβουλεύσεων του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με την ομάδα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Πάντως η έλευση του ΔΝΤ θα απαντήσει και στην προαιώνια Ελληνική ανησυχία για το «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο», μιας και οι τραπεζίτες θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ακόμη και στο πόσο νερό ξοδεύεται από τα καζανάκια των δημόσιων υπηρεσιών μας. Ας ελπίσουμε όμως να απαντήσει (που δεν το βλέπω) και στο «ποιος κονομάει σ’ αυτόν τον τόπο».
Πλάκα, πλάκα, σωστά τα λένε οι έρευνες ότι οι Έλληνες θεωρούν μεγάλης σημασίας την επαφή και το διάλογο πριν το σεξ…



00

Δεν υπάρχουν σχόλια: