Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Λίγες οι πιθανότητες να ανοίξουν το Πάσχα τα Τέμπη

TEMPH
 
Η Εταιρία δεν διαπραγματεύεται την ασφάλεια των οδηγών, ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της, ενώ δήλωσαν άγνοια για την πρόταση μη λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου
«Οι εργασίες προχωράνε καλύτερα από όσο περιμέναμε και μέχρι τα μέσα Μαΐου, ο δρόμος μπορεί να δοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία», υποστήριξε.. ο αναπληρωτής διευθυντής του έργου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η παραχωρησιούχος και η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στις εργασίες στα Τέμπη.

Ο Δημοσθένης Παπακριβόπουλος, έκανε εκτενή αναφορά στις εργασίες που γίνονται, τονίζοντας ότι έτσι κι αλλιώς θα γινότανε, αφού προβλέπονται από τη σύμβαση σημειώνοντας πως για αυτές η εταιρία ζητούσε από το 2008 να κλείσει ο δρόμος ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις για το αν είναι εφικτή η προσωρινή παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία μέχρι το Πάσχα, δεν δόθηκε σαφής απάντηση. «Για το αν θα ανοίξουν τα Τέμπη το Πάσχα θα το ξέρουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας», είπε ο κ. Παπακριβόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι ιδανική» καθώς η εταιρία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.
Τα στελέχη της Αιγαίο, υπεραμύνθηκαν της άποψης ότι η κατολίσθηση οφείλεται σε «ακραία καιρικά φαινόμενα» τα οποία δεν μπορούσαν να προβλεφθούν, ενώ σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων είπαν «ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο ίδιο πλαίσιο με αυτό άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως παράδειγμα ένας σεισμός ή μια πλημμύρα».
Όσον αφορά τη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Δημήτρης Γκατζώνης,  δήλωσε άγνοια σχετικά με την πρόταση για μη λειτουργία τους με παράλληλη είσπραξη του αντιτίμου από τα διόδια των Μαλγάρων, όπως ανακοίνωσε προσφάτως ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεωργίου.
Η συνέντευξη τύπου καλύφθηκε από δεκάδες μέσα ενημέρωσεις, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ, από τη διαδρομή στα Τέμπη και την επίσκεψη στις σήραγγες, μπορείτε να διαβάσετε στο αυριανό φύλλο της «ΕΠΤΑ».(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: