Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 19 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
BENZINOPOLEIA
 
Συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και επαγγελματικούς φορείς είχαν χθες τα μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Πιερίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησής τους.
Το πρωί οι βενζινοπώλες του νομού συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
«Ο Δήμος Κατερίνης είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες των συλλογικών φορέων που διεκδικούν δίκαια αιτήματα από την Πολιτεία, έτσι και στη δική σας προσπάθεια θα σταθούμε δίπλα σας», τόνισε στα μέλη της αντιπροσωπείας ο κ. Σατραζέμης και τους ενημέρωσε πως  το ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου θα τεθεί υπ’ όψιν του Δημάρχου και του Δημοτικού.... Συμβουλίου.

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ
Δεν φτάνει για όλους...

(Γραμμένο σε τοίχο)

Αγωγές για τις ζημιές από τα κλειστά Τέμπη
«Όσοι κάτοικοι και επαγγελματίες, επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές κατά παντός υπευθύνου ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν και την ανόρθωση της ηθικής βλάβης τους από το κλείσιμο των Τεμπών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για το άνοιγμα των Τεμπών Γιώργος Μπούρος, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι 30 Μαρτίου, προσερχόμενοι (από 9.00 μέχρι 12.00  το πρωί) στο δήμο ανατολικού Ολύμπου (γραφείο δημάρχου). Πληροφορίες στο τηλ.2352350201

PINAKIDES_1
 
Σε αποξήλωση και παράδοση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο γκαράζ του Δήμου Κατερίνης, προχώρησαν χθες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή της υπο-ομάδας «Η επιδημία της διαφημιστικής πινακίδας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Η επταμελής ομάδα απομάκρυνε από τη βόρεια είσοδο της πόλης όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονταν δίπλα στο οδόστρωμα, όπως επίσης και όλες τις χάρτινες αφίσες που ήταν αναρτημένες στους φανοστάτες και στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ.
PINAKIDES_2Τα υλικά μεταφέρθηκαν από τα μέλη της ομάδας στο γκαράζ του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Δημοτική Αστυνομία.
«Οι διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετούνται σε δημοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, που δεν καθορίστηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης, θεωρούνται ΡΥΠΟΙ και απομακρύνονται άμεσα και χωρίς έκδοση απόφασης», λένε οι εθελοντές, που έχουν γίνει κακό σπυρί στον κ…της διοίκησης του δήμου.
Αλλά, αυτό σημαίνει πολίτες σε δράση. Να μην αφήνουν τους άρχοντες να χαλαρώνουν.
Ειδικά όταν η χαλάρωσή τους παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή μας (όπως με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε θυμηθείτε ότι μια τέτοια παράνομη πινακίδα αφαίρεσε τη ζωή ενός μεροκαματιάρη πατέρα, σε σούπερ μάρκετ στο Σβορώνο.

1
 
Την ενόχλησή της, εξέφρασε η συνάδελφος της Κρατικής Τηλεόρασης, για τις συνεχείς ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι δημοσιογράφοι της Πιερίας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, από τα πολλά διόδια που έχει εγκαταστήσει η Εταιρία.
Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των Πιεριέων που καλύπταμε το ρεπορτάζ, ενώ η καλή συνάδελφος της ΚΡΑΤΙΚΗΣ Τηλεόρασης, προτίμησε να μαζέψει το μικρόφωνο  και να κλείσει την κάμερα, σταματώντας να καλύπτει τη συνέχεια της συνέντευξης.
Τέτοια αντιμετώπιση δεν περιμέναμε, ούτε από την υπεύθυνη τύπου της Εταιρίας, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν εξυπηρετικότατη και μας παρείχε κάθε διευκόλυνση.
Κατά τα άλλα, η ΕΡΤ στην υπηρεσία της ενημέρωσης...

2
 
Για έναν μήνα έχουν συμβόλαιο οι αλπινιστές, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι. Πορτογάλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και Ελβετοί εργάζονται πυρετωδώς και όπως σημείωσαν αμείβονται 2 και 2,5 φορές περισσότερο από ότι συνήθως όταν εργάζονται σε άλλες χώρες. Όπως είπαν έχουν δουλέψει και σε δυσκολότερα βουνά…






3
 
Ψεύτης να βγω, αλλά θεωρώ δύσκολο να ανοίξουν τα Τέμπη για την περίοδο του Πάσχα. Όχι ότι δεν είναι προσπελάσιμη η Κοιλάδα (κι εμείς με λεωφορείο τη διανύσαμε), αλλά η Εταιρία δεν πρόκειται να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, πριν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες.
Και αν δεν το εγγυηθεί η Εταιρία, σιγά να μην αναλάβει την ευθύνη να το κάνει η επιβλέπουσα Εγνατία ΑΕ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: