Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου - Σαμαράς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

gsee_34oSYNEDRIOΗ οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα για την περιστολή εισοδημάτων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό αναμένεται να κυριαρχήσουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που άρχισε την Πέμπτη στη Χαλκιδική. Οι εργασίες διεξάγονται σε μια περίοδο που το πρόβλημα της ανεργίας αποκτά απειλητικές διαστάσεις, όπως δείχνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ενώ με ....ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

A. Σαμαράς: "Δεν είναι συγκυριακή η κρίση"

κρίση που γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι συγκυριακή. Ουσιαστικά χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών. Κι ένα πολιτικό μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία. Αυτό τελείωσε πια..." είπε κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.
Όλες οι χώρες επλήγησαν από τη διεθνή κρίση που την προκάλεσε η απληστία των ανεξέλεγκτων χρηματαγορών και η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
"Η προηγούμενη Κυβέρνηση πήρε ορισμένα έκτακτα μέτρα, όπως έκαναν κι άλλες χώρες. Δύσκολα μέτρα. Αλλά καμία σχέση και καμία σύγκριση με τα μέτρα που βλέπουμε τώρα. Που είναι πολύ πιο σκληρά. Και οδυνηρά. Και αναποτελεσματικά..." συνέχισε.
Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις υποσχέσεις του πριν από τις εκλογές, αλλά και για την έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στο πρόγραμμά του, ενώ επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της ΝΔ για χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις.

Κινητοποιήσεις

Σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας, από τη Δευτέρα και μέχρι να καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες, καλεί τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών η ΠΟΕΔΗΝ, παρά την υπόσχεση της υπουργού Υγείας για άμεση καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου και την εξαίρεσή τους, όπως και των υπερωριών, από την παρακρατηση του 10%.
Κρίσιμη συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών θα έχουν εξάλλου σήμερα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει ότι αν η συνάντηση αποβεί άκαρπη, θα αρχίσουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη.
Σε αποχή από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι θα προχωρήσουν οι διοικήσεις πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αναγνώριση "ως ισότιμων master" των πενταετών πτυχίων που χορηγούν. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το τεχνικό και το γεωτεχνικό επιμελητήριο.Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: