Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Εν Ψυχρω με τον Γιαννη Χατζηιωαννου

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Ναι Γιώργο, εξαντλήθηκε η υπομονή των μισθωτών για όσους φοροδιαφεύγουν, όπως εξαντλήθηκε και η υπομονή του ιδιωτικού τομέα απέναντι στο δημόσιο.
***
Κι αυτή η διάκριση σαφώς δεν μου άρεσε, γιατί πέρα από τους κατ’ανάγκην σωστούς φορολογούμενους μισθωτούς, υπάρχουν και ....χιλιάδες σωστοί επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα που δεν αντέχουν άλλο να τροφοδοτούν ένα δημόσιο που προκαλεί.
***
Οι ίδιοι και οι ίδιοι πληρώνουν κ. πρωθυπουργέ και ασφαλώς οι μισθωτοί με μόνη τη διαφορά ότι πληρώνουν υπό μορφή κρατήσεων, υπό τη σκέπη μιας ασφαλούς εργασίας, χωρίς να επηρεάζονται ούτε από κρίσεις ούτε από τις αγορές.
***
Αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνεις κάθε μέρα Γιώργο, μάθε ότι τον περνάνε χρόνια τώρα οι μικρομεσαίοι στη χώρα μας. Και είναι κι αυτοί θύματα κάποιων αρπαχτικών.
***
Μη νομίζεις ότι δεν έχουν και οι εσωτερικές αγορές σπρεντς, έχουν και παραέχουν, εμείς τα λέμε πανωτόκια και χαρακίρια. Έχουν και οι εσωτερικές αγορές οίκους αξιολόγησης Moody’s και Lehman Brothers
***
Στα νύχια των καιροσκόπων και κερδοσκόπων χρόνια τώρα οι μικρομεσαίοι με πρώτο καιροσκόπο το ίδιο το κράτος που σε μια δεκαετία έκανε κάποιες δεκάδες αιφνιδιαστικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις (διάβαζε επιδρομές). Όσο για τους κερδοσκόπους, ας όψονται οι τράπεζες που εν μέσω κρίσης πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους.
***
Είπες πολύ σωστά πρόεδρε χθες στους ξένους ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα αήθης. Το ίδιο αήθεις δεν είναι και οι μικρομεσαίοι. Κι αν πολλές φορές φοροδιαφεύγουν είναι μια θέση άμυνας.
***
Για φαντάσου τους μισθωτούς να μην πλήρωναν φόρους και ασφαλιστικά ταμεία μέσω υποχρεωτικών κρατήσεων, θα έψαχνες με το κερί να τους βρεις.
***
Και τα λέω αυτά με αφορμή το  νέο φορολογικό νομοσχέδιο που στην ουσία δεν μας κάνει και καμιά χάρη, αφού οι ίδιοι θα ξαναπληρώσουν και διεύρυνση φορολογικής βάσης δεν βλέπω.
***
Και κάτι ακόμη. Άρχισαν οι εξαιρέσεις και δεν μ’αρέσει. Δεν θα μιλήσω για  τους βουλευτές, γιατί αυτοί είναι οι εκλεκτοί των εκλεκτών!! αλλά για όλους εκείνους που πουλάνε τσαμπουκά στο κράτος, που δεν θέλουν ταμειακές, που δεν θέλουν φόρους, που δεν θέλουν περικοπές.
***
Αν αρχίσουμε έτσι και δεν υπάρξει η αίσθηση δικαίου στην κοινωνία και η φοροδιαφυγή θα συνεχιστεί και η φοροκλοπή όχι μόνο ως πράξη προσπορισμού οφέλους αλλά ως συνειδητή πράξη αντίδρασης μπροστά στις ανισότητες και τις αδικίες.
***
Κι αν σήμερα ο Λυμπερόπουλος εμπαίζει το κράτος λέγοντας ότι θα κάψει το ΤΑΧΙ του και το δημόσιο θα κατεβάσει ρολά,  να’στε σίγουροι ότι ο κορμός της κοινωνίας που παραμένει βουβός για την ώρα θα εκραγεί, αν συνεχίσετε τις διακρίσεις.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: