Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ Η ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Η Αιγαίον Α.Ε. άρχισε την απομάκρυνση των σκουπιδιών – μπαζών που δημιούργησε κατά την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο και παράνομα τα τοποθέτησε μέσα στον προστατευόμενο υγροβιότοπο.
Η Επιτροπή Αγώνα κατήγγειλε την παράνομη αυτή πράξη εναντίων του υγροβιότοπου μας στην Δ/ση Περιβάλλοντος της ΝΑ... Πιερίας (Αριθμ. πρωτ. 13/1148/16-12-09). Η Δ/ση Περιβάλλοντος  διενέργησε αυτοψία στις 28-01-2010 και στη συνέχεια συνέταξε έκθεση αυτοψίας (Αριθ. πρωτ. 13/1313/2-2-2010) με την οποία πιστοποίησε την παρανομία αυτή και διέταξε στην Αιγαίον Α.Ε. την απομάκρυνση των σκουπιδιών – μπαζών και την αποκατάσταση του υγροβιότοπου εντός  προθεσμίας ενός μηνός για την αποφυγή επιβολής προστίμου.
Η Αιγαίον Α.Ε., έστω και με καθυστέρηση, άρχισε να συμμορφώνεται με την ανωτέρω διαταγή και να απομακρύνει τα σκουπίδια και τα μπάζα της.
Γιατί η εταιρία αυτή δεν υπολόγισε τον υγροβιότοπο και εναπόθεσε τα σκουπίδια και τα μπάζα της εκεί; Από ποιόν πείρε άδεια για αυτό; Μήπως δεν ρώτησε κανέναν; ούτε καν τον Φορέα Διαχείρισης του προστατευόμενου, κατά τα άλλα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, Υγροβιότοπου; Έπρεπε οι πολίτες να καταγγείλουν την παρανομία αυτή για να συμμορφωθεί, έστω και με καθυστέρηση, υπό την απειλή προστίμου;
Τελικά ποιος περιφρουρεί την νομιμότητα σ’ αυτό τον τόπο; οι πολίτες;
Μετά την αποδεδειγμένη αυτή παρανομία οι πολίτες αναρωτιούνται κατά πόσο τα έργα της Αιγαίον Α.Ε. είναι νόμιμα, αν έγιναν με νόμιμα δάνεια και αν είναι φιλικά στο περιβάλλον; Γνωρίζουμε ότι πολλές άδειες των έργων εκδόθηκαν εκ των υστέρων και μετά από την πίεση του λαού της Πιερίας. Ποιος επέβλεψε τα έργα αυτά; Με ποιές εγκεκριμένες μελέτες; Ο σταθμός των διοδίων στο Αιγίνιο κτίστηκε «νύχτα» χωρίς εγκεκριμένες μελέτες. Κατά πόσο κατασκευάστηκε σωστά; Μήπως πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα;
Η Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: