Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: Τέλος στη συναίνεση Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την οικονομία

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Σκληρή κόντα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση της χώρας ξέσπασε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά.
«Η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής ανιπολίτευσης, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο κλίμα συναίνεσης.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι  «όποιος στο όνομα της λιτότητας χτυπάει τις ζωτικές ανάγκες, δεν φέρνει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φέρνει ασφυξία της οικονομίας και έκρηξη της κοινωνίας». «Σε αυτή την ασφυξία εμείς δεν συναινούμε. Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη εμείς δεν τη στηρίζουμε. Η κυβέρνηση έχει την .....τελική ευθύνη» είπε.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι για τη ΝΔ, «κόκκινη γραμμή» είναι η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και η αντοχή της μεσαίας τάξης, η οποία και παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Δηλώσεις ΠεταλωτήΑπαντώντας στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο ο πρωθυπουργός είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση ζητά την συναίνεση εντός και εκτός Ελλάδος, διότι όπως τόνισε η ανάταξη της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση. Και πρόσθεσε πως η ιστορία θα κρίνει όλους κατά πόσο συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης.
Σύμφωνα επίσης με όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να μην δέχεται την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι αυτό που έγινε πρόσφατα (τα τελευταία χρόνια) δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.
Μπροστά μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός, η γενική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χυθεί φως παντού και αναφορικά με το τι θα γίνει με την Εξεταστική Επιτροπή, ανέφερε πως για το θέμα αυτό θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση. Και επισήμανε ότι άλλωστε η Εξεταστική δεν πρόκειται να συσταθεί αύριο.
Αναφορικά με όσα λέγονται για ζημιά της χώρας από την Εξεταστική ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι η ζημιά γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση. Τόνισε επίσης ότι με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και ότι επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.
Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θέμα σχετικά με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων και ότι πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση.
Καρατζαφέρης: Ευχάριστη συζήτηση
«Κάθε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες έχουν τα γεγονότα, είναι ευχάριστη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: