Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ένας Ελληνοαμερικανός για τη Γερουσία των ΗΠΑ

ELLHNOAMERIK_1
Ο ομογενής πολιτικός Αλέξης Γιαννούλιας από το Σικάγο κέρδισε στις προκριματικές εκλογές της 2 Φεβρουαρίου 2010 και έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση αυτή την κατείχε ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου του 1976 από Έλληνες μετανάστες γονείς. Η μητέρα του κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και ο πατέρας του από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμιο του Σικάγο, της Βοστώνης και της ....Νέας Ορλεάνης, ενώ σήμερα είναι υπουργός οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις.
Υπογραμμίζεται ότι για τη θέση αυτή, η οποία είναι νευραλγική και καθοριστικής σημασίας για την πολιτική ζωή και ιδιαίτερα τα οικονομικά εκλέχτηκε από τον λαό του Ιλινόις και είναι ο νεότερος στην Ιστορία της πολιτείας που κατόρθωσε και εκλέχτηκε στην θέση αυτή με το Δημοκρατικό κόμμα στις 7 Νοεμβρίου του 2006. Ο τότε γερουσιαστής και σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υποστηρίξει τότε τον κ. Γιαννούλια.
ELLHNOAMERIK_2Ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Ομπάμα για τη Γερουσία το 2004, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο πλευρό του κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2008 για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συνδέθηκε με τον κ. Ομπάμα με στενή φιλία και συνάφεια, μέχρι του σημείου που έπαιζαν μαζί καλαθοσφαίριση στο Σικάγο, ενώ μέχρι σήμερα φέρεται να διατηρούν καλές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε φανερή  υποστήριξη της υποψηφιότητας του στις προχτεσινές εκλογές από τον Λευκό Οίκο.
Ο κ. Αλέξης Γιαννούλιας είναι εκ των καλυτέρων αθλητών και παικτών στην καλαθοσφαίριση. Επί δύο σχεδόν χρόνια, μεταξύ των ετών 1998 και 2000 έπαιξε με την ομάδα του Πανιωνίου στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως Τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην τράπεζα «BROADWAY BANK», την οποία έχει ιδρύσει η οικογένειά του και η οποία θεωρείτο μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις.
Ο κ. Γιαννούλιας δημιούργησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα AG Foundation, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στοχεύει στην καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχειας.
Πολιτικοί αναλυτές τον θέλουν ήδη νικητή στις γενικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθότι η θέση αυτή της συγκεκριμένης περιφέρειας είναι κατά παράδοση δημοκρατική, ενώ θα είναι ο δεύτερος Ελληνοαμερικανός που θα μπει στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα είναι μόνο η κ. Ολυμπία Σνόου από την πολιτεία του Μέιν, η οποία εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Μέχρι το έτος 2007 ανάμεσα στα εκατό μέλη από τα οποία αποτελείται το σώμα της Γερουσίας, ήταν επί μακρά σειρά ετών, ο ομογενής γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκλέγεται τα τελευταία χρόνια ο γιος του, ο κ. Τζον Σαρμπάνης.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Αργύριος Καμπίσιος
Βοστώνη Μασσαχουσέτης

Στις φωτό, ο υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ Αλέξης Γιαννούλιας, με τον εκπρόσωπο του ραδιοφωνικού προγράμματος «Ελληνική Ηχώ» Αργύριο Καμπίσιο
(Πολιτεία
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: