Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ανακατασκευή πεζοδρόμων του Κέντρου

ANAKATAS_1
Την ανακατασκευή των πεζοδρόμων της Αγίας Λαύρας και της Γεωργάκη Ολυμπίου αποφάσισε, μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά πλειοψηφία.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Λιακόπουλου, η ανακατασκευή περιλαμβάνει την απομάκρυνση των γρανιτοκυβόλιθων, ώστε η διέλευση των πεζών να γίνεται με ασφάλεια, αφού δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για την αντικατάσταση του.... συγκεκριμένου υλικού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, υπάρχει σχετική αίτηση την οποία υπογράφουν 350 και πλέον πολίτες.
ANAKATAS_2Οι δημοτικοί σύμβουλοι, συμφώνησαν ότι οι συγκεκριμένοι πεζόδρομοι παρουσιάζουν σοβαρές κακοτεχνίες, ενώ ο κ. Καμάκας ρώτησε ποιος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή του έργου και γιατί έγινε αυτή, εφόσον διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες.
«Είναι η πρώτη φορά, που εργολάβος πλήρωσε πέναλτι για τις συγκεκριμένες κακοτεχνίες», απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, σημειώνοντας ότι το ύψος της «ποινής» ανήλθε στα 100 χιλιάδες ευρώ, μερικές χιλιάδες λιγότερα από όσο θα κοστίσει η ανακατασκευή.
Για «επιλεκτική αισθητική» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Κασιμίδης, ο οποίος τόνισε ότι στην περιοχή δεν θα έπρεπε να απασχολεί τη διοίκηση μόνο το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρόμου, αλλά και τα πατάρια καθώς και τα σταθμευμένα οχήματα.
«Γενική παραδοχή είναι ότι η εικόνα του πεζόδρομου, δεν είναι καλή» ανέφερε ο Στέργιος Μπουσνάκης, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν το υλικό που είναι προς αντικατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον ίδια κατασκευή.
Απαντώντας ο δήμαρχος Κατερίνης, είπε ότι το συγκεκριμένο υλικό υπάρχει πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί στους κυκλικούς κόμβους και στα σημεία από τα οποία μπορεί να διέρχονται τα οχήματα. Ο κ. Χιονίδης, ανέφερε ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή για τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της πόλη όπου γίνονται έργα, σημειώνοντας ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν από την περίοδο του καλοκαιριού, όπου υπάρχει και περισσότερος κόσμος στην Κατερίνη(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: