Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KOLINDROS_1
Συνεχίζονται (αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Κολινδρού) οι δημιουργικές παρεμβάσεις του δήμου στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ολοκληρώθηκε το έργο «Κατασκευή στέγης στο σχολικό  συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου  Τ.Δ. Κολινδρού».
Το οποίο το χαρακτηρίζει ως «μια αναγκαία παρέμβαση που, εκτός του ότι αναβαθμίζει αισθητικά το όλο εκπαιδευτικό συγκρότημα, αποτελεί ...ανάγκη για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Προσθέτει επίσης ότι ο δήμαρχος Κολινδρού κ. Σολοποτιάς «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα τέτοιας σημασίας, δίχως όμως να υποβαθμίζει την ανάπτυξη του συνόλου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή» κι ότι «η σύνθεση και η συμβολή όλων των αναπτυξιακών διαστάσεων θα προσδώσουν ωφέλιμη πολλαπλασιαστική απόδοση στην ποιότητα ζωής των Κολινδρινών δημοτών».
Όλα αυτά από μια στέγη; Ομολογούμε πως δεν το είχαμε δει ποτέ έτσι.
Πάντως στις φωτογραφίες που μας επισυνάπτει διακρίνουμε ότι, για την αισθητική αναβάθμιση του όλου εκπαιδευτικού συγκροτήματος, υπολείπονται ακόμη μερικά μερεμέτια.
KOLINDROS_2

KARABI
«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας για τη χώρα και τα οικονομικά της χάλια.
Στη φωτό, επί τω έργω.

Μετά το πέρας των δύο προσεχών μηνών, ο ΟΑΕΕ θα έχει πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Τουλάχιστον να προλάβουν μέχρι τότε να επιστρέψουν στο ΙΚΑ οι Πιεριείς συνταξιούχοι!

Μας πιέζει, λέει, η Ε.Ε να πάρουμε κι άλλα σκληρά μέτρα, για να εξοικονομήσουμε λεφτά να ξεχρεώσουμε τα άχρηστα (φρεγάτες και ελικόπτερα) που μας πάσαρε τόσα χρόνια
Βρε ουστ από δω Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

Θα μας κόψουνε τα επιδόματα, θα μας κόψουνε τους μισθούς … θα τη γονατίσουμε για τα καλά την αγορά της Κατερίνης.

Τέτοια γαλαντομία ο δήμος απέναντι στους παράνομους!
Μεγάλη εντύπωση μας έκανε αυτή η ανακοίνωση που μας έστειλε ο δήμος Κατερίνης, ζητώντας μας (συγκεκριμένα ο αναπληρωτής δημάρχου) να τη δημοσιεύσουμε αδαπάνως.
Η οποία λέει ότι ο δήμος παρακαλεί όλους όσοι έχουν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικές πινακίδες στα όρια του δήμου, να τις απομακρύνουν, διότι άμα τις απομακρύνει ο δήμος θα πληρώσουν το κόστος.
Περί προστίμου, δεν τίθεται καν ζήτημα;

Είστε εκτός θέματος κ. συνάδελφε, παρατήρησε σε κάποια στιγμή τον Νίκο Ουσταμπασίδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για να λάβει την αφοπλιστική και απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση: «Επί του θέματος κυρίαρχα, οριζόντια και κάθετα είμαι, κ. πρόεδρε»
Ναι, αλλά… διαγώνια;

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας, με θέμα τον Πιερικό Όλυμπο.
Και όσοι, νομίζετε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξή του ή την ανάδειξή του, απατάσθε. Η εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (περί προστασίας Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς) από την ΚΖ Εφορία είναι αυτό που θα απασχολήσει το σώμα, μιας και, όπως υποστηρίζουν φορείς της νότιας Πιερίας, έχει βάλει φρένο στην ανοικοδόμηση της περιοχής.
Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι βουλευτές του νομού, δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΚΖ Εφορίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: