Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Τι Κούλουμα κι αυτά. Με το βλέμμα αστραμμένο στο Ecofin μήπως μας κόψουν και τη φασολάδα. Οι δήμαρχοι πάντως ήταν σε ετοιμότητα, απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και σε περίπτωση λαϊκού συσσιτίου.
***
Οι Γερμανοί μας έτριξαν τα δόντια. Δεν μας θέλουν ούτε στην Ευρωζώνη. Άμα ξαναδείτε δικό μου ευρώ γράψτε μου. Το πιάσατε..... το υπονοούμενο;
***
Στη Ρωσία ο Γιώργος. Στείλτε μας τον Αμπράμοβιτς. Ο Ολι Ρεν είναι ανεπιθύμητος.
***
Έλληνες, Ισπανοί και Πορτογάλοι είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που διατηρούν τον 14ο μισθό. Ποιος το είπε ότι οι σοσιαλιστές δεν έχουν ποιότητα ζωής;
***
16,5 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. την ίδια ώρα που ο Καραμανλής αισίως έφτασε τα 125 κιλά.
***
Τι παιδί κι αυτός ο Κωστάκης, χαμπάρι δεν πήρε. Μαμ, κακά και νάνι.
***
Ποιος φταίει για το χάλι μας Αλέκα, το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ.;
Εγώ ξέρω ότι ο τελευταίος κλείνει την πόρτα.
***
Με 350 εκ. ευρώ μίζα μας έβαλαν στην Ευρωζώνη οι αγορές. Αυτή είναι η αλήθεια. Και με μίζες μας έκρυβαν το χρέος, για οκτώ και πλέον χρόνια. Μη φοβάστε, κάποιον θα λαδώσουμε πάλι.
***
Τι έγινε ρε παιδιά μ’εκείνα τα στραβά υποβρύχια της Μέρκελ, θα τα πάρουμε ή όχι; Για να πέφτει και κανένα δανειάκι δηλαδή.
***
Έτσι είναι Γιώργο μου, τα ίδια τραβάνε και οι μικρομεσαίοι. Πας σε μια τράπεζα για δάνειο, σου ζητάνε εγγυητές, υποθήκες, ασφάλειες πυρός, ζωής, σου τραβάνε κι ένα ζόρικο επιτόκιο και αναγκαστικά ψάχνεις για φτηνό τοκογλύφο.
***
Το ίδιο και η Ελλάς, μικρομεσαία καθώς είναι βρίσκει κλειστές πόρτες. Πάει Ινδία και ψάχνει για φακίρη να μας σώσει, πάει Ρωσία μπας και ξυπνήσει την αρκούδα, τζίφος.
***
Μάλιστα οι Ρώσοι μας υπέδειξαν την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ψυχρότητα θα έλεγα. Άλλο Χάρβαρντ Γιώργο, άλλο Λένιγκραντ.
***
Τι απομένει Γιώργο; Ή πας Ομπάμα ή κάνουμε το μαγαζί περίπτερο. Βέβαια, στην περίπτωση του περιπτέρου θα είναι όλο δικό μας.
***
Απ’ο,τι φαίνεται οι Ευρωπαίοι και όρους θα μας επιβάλλουν και στήριξη δεν θα μας δώσουν. Το παιχνίδι είναι σκληρό και αποδέκτης το ευρώ. Και κάποιοι ακόμη και μέσα στην Ευρώπη δεν θέλουν …το καλό του.
***
Στο μεταξύ κάποιες κοινωνικές ομάδες στην κοσμάρα τους. Ακόμη δεν κατάλαβαν τι μέλλει γενέσθαι.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: