Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Είπαμε κάτω τα χέρια απ’ τους μπλόγκερς αν και σίγουρα απαιτείται ένα πλαίσιο λειτουργίας τους.
Ειδικά, όταν στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε εντελώς αναληθή και ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Το διαδίκτυο κερδίζει συνεχώς περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές, πλην όμως, οι κίνδυνοι και οι περιπτώσεις ασυδοσίας δεν λείπουν.
Κι αν δεν είδαν τα μάτια μας.
Κι ενώ στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά ή ....έντυπα, τίθενται σε ισχύ τυποκτόνες διατάξεις του σχετικού νόμου, στην περίπτωση του διαδικτύου προς το παρόν επικρατεί το απόλυτο χάος.
Ο οποιοσδήποτε (κυριολεκτικά όμως) μπορεί σήμερα να λειτουργήσει ένα μπλογκ, ανώνυμο ή επώνυμο και να δημοσιεύσει ο,τι μα ο,τι θέλει, να σχολιάσει, να κρίνει, να επικρίνει, να αφήσει αιχμές και υπονοούμενα.
Αυτό που λέμε στις εφημερίδες «διάψευση» ή «διόρθωση» δεν υπάρχει ούτε ως ανέκδοτο στους διαδικτυακούς τύπους που προσπαθούν σώνει και καλά να υποστηρίξουν ότι παρέχουν ενημέρωση. Ίσως όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι.
Ενημερωτικά μπλογκς και ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες ναι. Ενημέρωση όμως όχι και σε κάθε περίπτωση όχι ενημέρωση διασταυρωμένη και έγκυρη τις περισσότερες φορές.
Ανεξάρτητα όμως  από τα προβλήματα που εντοπίζονται, τουλάχιστον απαράδεκτος ως τρόπος αντίδρασης της επίσημης πολιτείας μπορεί να χαρακτηριστεί η εισβολή αστυνομικών σε σπίτια δημοσιογράφων.
Παραπληροφόρηση κάνουν και οι πολιτικοί μας και μάλιστα από το επίσημο βήμα της Βουλής. Και ποτέ κανένας δεν τους συνέλαβε ούτε καν τους τιμώρησε για όσα υπόσχονται, δηλώνουν και διατυμπανίζουν και ουδέποτε γίνονται πράξεις.
Μην τρελαθούμε τελείως σ’αυτόν τον τόπο που έλυσε όλα τα προβλήματα της ενημέρωσης και ασχολείται και με το διαδίκτυο.
Μια τηλεόραση να ανοίξεις το μεσημέρι και αντιλαμβάνεσαι την κατάντια.
Άντε να συμμαζέψουμε τις κουτσομπόλες που σου κουνάν το δάχτυλο αν τις στραβοκοιτάξεις και μετά ας βάλουμε σειρά και στο διαδίκτυο και ας βάλουμε σε καλούπια τους μπλόγκερς.
Άντε να συμμαζέψουμε εκείνους που στο όνομα μιας ψυχαγωγικής εκπομπής, περνούν μηνύματα του στυλ «δεν χαμπαριάζω κανέναν, ούτε Αστυνομία, ούτε έλεγχο, ούτε εισαγγελέα».
Άντε να συμμαζέψουμε εκείνους που λανσάρουν ως μήνυμα στους νέους, πως για να επιτύχουν στη ζωή τους, πρέπει να περάσουν από talent shows.
Άντε να συμμαζέψουμε τις θείτσες που μας ενημερώνουν πως είμαστε σικ μόνον αν φαίνονται τα κόκαλα μας.
Έχω πολλά άλλα παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά θεωρώ ότι το πιάσατε το κλίμα.
Θα κλείσω με λίγο άρωμα από τις αποκριές και πάλι, γιατί καλό θα είναι να κρατήσουμε τα ωραία των ημερών.
Η φωτογραφία είναι από την Ολυμπιακή Ακτή και το διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού.
Οι μικροί νικητές ποζάρουν με περηφάνια στο πλευρό του Προέδρου του Πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Κατερίνης κ. Λ.Καρατζόγλου.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: