Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μάθε, παιδί μου, τέχνη

MATHE_1
Μαθήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραστάσεις κουκλοθέατρου περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Τέχνη και παιδί» του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης, που ξεκίνησε πιλοτικά το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.
Όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, φιλοδοξία του προγράμματος είναι να δώσει στους μικρούς μαθητές της πόλης δημιουργική διέξοδο, να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν δεξιότητες και να ...εκφραστούν καλλιτεχνικά.
MATHE_2Το πρόγραμμα «Τέχνη και Παιδί» περιλαμβάνει παιχνιδο-μαθήματα για κατασκευές μάσκας και κούκλας, κατασκευές με υλικά από τη φύση, ανακυκλώσιμα υλικά και νήμα, για την τεχνική του κολάζ, την πηλοπλαστική, αλλά και θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακά παιχνίδια, κλόουν και άλλα, κάθε Σάββατο, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Τις Κυριακές, στον ίδιο χώρο, θα δίνονται το πρωί, 11.00 με 12.00 και 12.00 με 1.00, δυο παραστάσεις κουκλοθέατρου («Το παιδί κι ο Αίσωπος» τον Φλεβάρη, «Τα καπέλα της μαντάμ Τιτής» τον Μάρτη, «Ο Τρωϊκός πόλεμος» Απρίλιο-Μάιο και «Κορίτσια της Άνοιξης» Μάιο-Απρίλιο).
Στα παιχνιδο-μαθήματα και στις παραστάσεις η συμμετοχή είναι ελεύθερη (κατά σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ώρα προσέλευσης). Μέχρι στιγμής, τις δυο βδομάδες που το πρόγραμμα λειτούργησε πιλοτικά, η συμμετοχή ήταν αθρόα, πράγμα που χαροποιεί ιδιαίτερα τη διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού.
MATHE_3«Το περασμένο Σάββατο είχαμε 95 παιδιά», είπε η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κική Παπαργυρίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των παιδιών και των γονιών τους, για τη συνεργασία όλων (παιδιών-γονιών-υπευθύνων του προγράμματος) και για την εθελοντική προσφορά των μαθητριών Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, το πρόγραμμα (που, όπως είπε, παρόμοιο πρώτη φορά γίνεται στην πόλη) έχει ανατεθεί απευθείας σε μια ομάδα δέκα ηθοποιών-εμψυχωτών και παιδαγωγών, επικεφαλής της οποίας είναι η Άννα Γκιμπή.
Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη Αστική Σχολή Κατερίνης θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, καθώς ο Πολιτιστικός Οργανισμός προγραμματίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα,
(στον αύλειο χώρο) μαθαίνοντας στα παιδιά ξεχασμένα παιχνίδια παλιότερων γενεών.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ
)

Δεν υπάρχουν σχόλια: