Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στα ίχνη κυκλώματος σωματεμπόρων η ΕΛ.ΑΣ.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και στην Πιερία
Στα ίχνη πολυμελούς κυκλώματος σωματεμπόρων που προωθούσε στην πορνεία γυναίκες από τη Ρωσία και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, έφτασε η Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Φλώρινας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων (16 Έλληνες και 5 αλλοδαποί), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, καθώς και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι από.... τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στη Ρωσία, τις στρατολογούσαν και τις μετέφεραν στη χώρα μας.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες εφοδίαζαν τις γυναίκες με βιβλιάρια υγείας και άδεια εργασίας και τις ανάγκαζαν να συνάπτουν εικονικούς γάμους με ημεδαπούς, ώστε να νομιμοποιούν την παραμονή στη χώρα.
Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, τις μετέφεραν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, μερικοί από τους ιδιοκτήτες των οποίων ήταν μέλη του κυκλώματος, και τις εξανάγκαζαν να εκπορνεύονται και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες των καταστημάτων, έναντι αμοιβής.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: