Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σ.Β. Ο ΑΦΕΛΗΣ - ΟΥΦ…….ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010
Κάτσε Γιάννη να σε κάψω να σ’ αλείψω λάδι» λέει μια παλιά παροιμία.
Καμένοι οι Έλληνες από τις αναδομήσεις , επανιδρύσεις , φιλελευθεροποιήσεις και παντός άλλου είδους περιποιήσεις από τους ταγμένους , όπως λένε οι ίδιοι , διαχειριστές της εξουσίας , περιμένουν την σωτηρία από τα οικονομικά και άλλα δεινά που τους κατατρέχουν.
Και να που εμφανίστηκαν οι σωτήριες λύσεις . Χαρακτηριστικές της αναδομημένης επανίδρυσης του φιλελευθερισμού . Λύσεις οι οποίες αφορούν την παραπαίουσα οικονομία και το ασφαλιστικό .
Η οικονομία έφτασε σε αυτό το ...επίπεδο επειδή  οι διαχειριστές  επέτρεψαν τις λεγόμενες  κερδοσκοπικές επιθέσεις σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση από την πλευρά τους , για ίδιον ή κομματικό όφελος . Αυτός ήταν και ο λόγος που η κάθε νέα κυβέρνηση έβρισκε τα ταμεία πάντοτε άδεια .
Στα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει ούτε σάλιο . Γλείψε , γλείψε όλα τα χρόνια τους ψηφοφόρους συνταξιούχους , δημιουργώντας νέες κατηγορίες πρόωρων και φορτώνοντας στρατιές εθελουσίων , σε συνδυασμό με κακοδιαχείριση  κατάντησαν τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι σχεδόν σφαλισμένα .
Και έπειτα η σωτήρια λύση ! Δώστε μας χρήματα . Δεν έχουμε . Βρείτε τα . Από πού; Στερηθείτε . Και στερούμεθα και μας βγάζουν το λάδι για να μας αλείψουν μετά . Με το δικό μας λάδι !
Ο σωστός τρόπος σωτηρίας απαιτεί να ερευνηθούν οι διαχειριστές των χρημάτων και να τους ζητηθούν πίσω . Ό,τι πάρεις κέρδος είναι .Κακή διαχείριση σημαίνει επίσης ευθύνες ! Αλλά το να ζητάς επανειλημμένως  χρήματα από αυτούς που δεν φταίνε και να τους παραμυθιάζεις ότι πρόκειται για τη σωτηρία τους μάλλον τους προκαλείς να χρησιμοποιήσουν το σάλιο τους για σκοπούς άλλους από την πέψη . Διότι έτσι  σώζουν αυτοί εσένα και όχι εσύ αυτούς .
Στο τέλος -τέλος μπορεί ο Γιάννης να θεωρείται αγαθός αλλά αν σας φύγει να ξέρετε  ότι «Σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει».Σ.Β. Ο ΑΦΕΛΗΣ
(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: