Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νέα «ανάσα» για τους δανειολήπτες – Μηνιαίο όφελος 50 ευρώ για δάνειο 200.000 ευρώ

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Νέες μειώσεις επιτοκίων στο 1% προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που θα σημάνει αυτομάτως μειώσεις για τις δόσεις των νοικοκυριών στην Ελλάδα που αποπληρώνουν στεγαστικά δάνεια. Το μελλοντικό επιτόκιο των βασικών δραστηριοτήτων αναχρηματοδότησης, το οποίο είναι σήμερα στο 1,5%, θα μειωθεί εκ νέου, αναφέρει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να λάβει «μη συμβατικά μέτρα» στήριξης της οικονομίας.

Ήδη τα επιτόκια έχουν πέσεις και στην αγορά λανσάρονται στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο 3%, ενώ η νέα πτώση θα μειώσει τη μηνιαία δόση ενός στεγαστικού δανείου κατά 50 ευρώ. Για παράδειγμα ένα στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ με 20ετή διάρκεια αποπληρωμής και επιτόκιο 3,5% (1,5% ΕΚΤ + 2% περιθώριο) έχει σήμερα μηνιαία δόση 1.159 ευρώ. Με την πτώση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο 1% η δόση του ίδιου δανείου θα μειωθεί στα 1.109 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν η μία μετά την άλλη στη δημιουργία νέων στεγαστικών δανείων με εγγύηση σε περίπτωση που ο δανειολήπτης μείνει άνεργος. Μετά την Εμπορική η Eurobank ανακοίνωσε χθες ότι ρίχνει στην αγορά στεγαστικό που παρέχει τη σιγουριά κάλυψης έως και 12 δόσεων σε περίπτωση απώλειας εισοδήματος, λόγω απόλυσης, ατυχήματος ή ασθένειας, προσφέροντας έτσι μια ομπρέλα προστασίας στους κατόχους του δανείου για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τυχόν απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: