Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί αποχώρησης

flash.gr τριτη 24 μαρτιου 2009

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πρόθεση του Κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές, καθώς δηλώνει "κουρασμένος".

Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για "ευφάνταστα σενάρια", παραπέμποντας σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού ότι "είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "η Νέα Δημοκρατία θα πάει στις εκλογές με τον Κώστα Καραμανλή, όταν έρθει η ώρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και είμαι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει".

"Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία", τόνισε και πρόσθεσε πως "κύριο μέλημα του κ. Καραμανλή και των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι να εφαρμοστούν αποτελεσματικές πολιτικές για τη διεθνή οικονομική κρίση και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία απολύτως βάση".

Σε ό,τι αφορά το θέμα της δεοντολογίας και αν τηρήθηκε, δήλωσε πως "αυτό δεν είναι θέμα, που αφορά τη λειτουργία του κυβερνητικού εκπροσώπου".

"Αυτά κι αν είναι σενάρια" απάντησε σε ό,τι αφορά τη φημολογία σχετικά με μεταπήδηση του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για τις εκλογές, που ζητά επίμονα το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι "μπορούν διάφοροι να ετοιμάζονται για ό,τι θέλουν γιατί προφανώς αυτό τους απασχολεί, είναι ο άσβεστος πόθος τους για εξουσία".

"Έχω κουραστεί"

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Real Νews, το τρίτο στη σειρά δημοσίευμα τις τελευταίες εβδομάδες (στο Ποντίκι και τον ΕΤ τα άλλα δύο), προκάλεσε αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ άνοιξε εκ νέου τη βεντάλια της διαδοχολογίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real Νews ο κ. Καραμανλής έχει δηλώσει: "Είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω".

Κύκλοι του Μαξίμου έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο πρωθυπουργός είναι σε πλήρη δράση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες από την οικονομική κρίση.

ΠΑΣΟΚ

"Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του" διαμηνύει ο Γ. Παπανδρέου. "Οι λέξεις ιστορικές ευθύνες και κρίσιμες στιγμές αποκτούν σήμερα το κυριολεκτικό νόημά τους" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Και πρόσθεσε: "Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κατανοήσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη".

Την ίδια ώρα ανοίγει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου υπέρ του ΠΑΣΟΚ όπως έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO.


ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: