Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Παναθηναϊκός-Σιένα: 80-75

ΤΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 -ΣΠΟΡ 24
Δύο τρίποντα του Φώτση κι η δημιουργικότητα των Σάρας-Σπανούλη ήταν ότι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Σιένα (80-75) και να κάνει το πρώτο βήμα για το Βερολίνο.
o αγώνας

Με 0/2 τρίποντα ξεκίνησε ο Στόουνρουκ αλλά όχι και ο Νίκολας που μετά από 2 λεπτά αγώνα "άνοιξε" το σκορ. Η νευρικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού άργησε αρκετά να ξεπεραστεί με χαρακτηριστικά τα τρία χαμένα λέι απ (δύο από τον Σπανούλη κι ένα από τον Τσαρτσαρή) αλλά και τις χαμένες βολές του Νίκολας (1/3). Την κατάσταση εκμεταλλεύθηκε ο Σάτο που με 2/2 τρίποντα έδωσε στην ομάδα του για πρώτη φορά το προβάδισμα (4-6).
Με εμφανή την προσπάθεια να περάσει η μπάλα στον Μπατίστ για να φθαρεί ο Στόουνρουκ, ο Αμερικάνος σκόραρε αρχικά για το 6-6 και στη συνέχεια με δικές του βολές το σκορ έγινε 10-6 για την ελληνική ομάδα (νωρίτερα είχε 2/2 και ο Σπανούλης). Η φροντ λάιν συνέχισε να λειτουργεί σωστά και ο Πέκοβιτς που πέρασε στο παρκέ με γκολ-φάουλ έφερε στο +7 τη διαφορά (13-6) μεγαλώνοντας το σερί σε 9-0 πριν ο Σάτο μειώσει σε 13-8 (ο μοναδικός παίκτης που είχε σκοράρει για τη Μοντεπάσκι).

Το προβάδισμα του "τριφυλλιού" έφτασε ως τους 8 πόντους (18-10) με καλάθια των Χατζηβρέττα και Πέκοβιτς αλλά ο Ντόμερκαντ που πέρασε στο παρκέ έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την ιταλική ομάδα. Ο Αμερικάνος σκόραρε πολύτιμα καλάθια πριν ο Σάτο μειώσει στους 3 (18-15) συμπληρώνοντας γρήγορα 10 πόντους. Οι Πέκοβιτς και Περπέρογλου έφεραν ξανά τον Παναθηναϊκό στο +7 (22-15) πριν ολοκληρωθεί η περίοδος με 23-18.
Η διψήφια διαφορά και η αφύπνιση των Στόουνρουκ-ΜακΙντάιρ
Ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμά του και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Περπέρογλου να δίνει τη λύση αρχικά για το 25-18. Κάποιες λανθασμένες επιλογές των "πράσινων" έδωσαν την ευκαιρία στον Καουκένας να μειώσει αλλά η συνεργασία των Σάρας-Μπατίστ απέδωσε και με ακόμα ένα τρίποντο του Νίκολας το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας ανέβηκε για πρώτη φορά στους 9 (35-26) στο πεντάλεπτο.
Ήταν φανερό ότι οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν τον έλεγχο του ρυθμού αφού με ακόμα μία καλή άμυνα που κατέληξε σε κλέψιμο και καλάθι του Σπανούλη στον αιφνιδιασμό (το πρώτο του εντός πεδιάς) το σκορ έγινε 37-26 με τους οπαδούς να ξεσηκώνονται στην εξέδρα και τον Πιανιτζάνι να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η απάντηση της Σιένα ήταν ένα σερί 5-0 που προήλθε από το πρώτο τρίποντο του Στόουνρουκ και το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του ΜακΙντάιρ (δείγμα της καλής άμυνας των "πράσινων" που είχαν κλείσει τα ατού των αντιπάλων).
Ο Σπανούλης όμως είχε αρχίσει να παίρνει μπρος και στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα να κάνει το 38-31 πριν ο Σάτο με καλάθι και φάουλ μειώσει στους 6. Τα 2 λεπτά που απέμεναν ως το ημίχρονο κύλησαν ισορροπημένα με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 6 πόντων. Οι ασίστ του Γιασικεβίτσιους δεν ήταν αρκετές για να ανακτήσει το διψήφιο προβάδισμα ο Παναθηναϊκός αφού ένα τρίποντο του ΜακΙντάιρ διαμόρφωσε το 44-38 του ημιχρόνου.
Από την ισοφάριση στο +9
O MακΙντάιρ μπήκε ζεστός στο δεύτερο μέρος και με προσωπικό σερί 0-4 μείωσε στο καλάθι (44-42) πριν ο Καουκένας ισοφαρίσει για πρώτη φορά μετά τα πρώτα λεπτά του ματς. Το κακό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ ώστε να διορθώσει την κακή περιφερειακή άμυνα και τη βοήθεια στις αλληλοκαλύψεις. Την ελληνική ομάδα "ξεκόλλησε" ο Σπανούλης αλλά το ντέρμπι συνεχίστηκε αφού σε 5 λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 4-6. Ο Πέκοβιτς ήταν αυτός που έδωσε εκ νέου διαφορά 4 πόντων μετά από επιθετικό ριμπάουντ (50-46).
Ο Μαυροβούνιος συνέχισε να τροφοδοτείται και να σκοράρει αφού τα μακρινά σουτ των περιφερειακών ήταν άστοχα. Ο ψηλός έκανε το 54-48 με 4 λεπτά να απομένουν για την περίοδο με αποτέλεσμα ο Πιανιτζάνι να καλέσει το τάιμ άουτ. Ο Στόουνρουκ σκόραρε για 3 αλλά ο Σπανούλης απάντησε άμεσα μετά από ασίστ του Σάρας (57-51). Ο Έλληνας γκαρντ συνέχισε ακάθεκτος και με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 60-53 πριν ο Μάικ Μπατίστ διαμορφώσει το 62-53 με το οποίο τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο.
ΚΡΑΧΤΗΣ
KRAXTIS-GR.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: