Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

«Το κυβερνητικό σχέδιο απορρίφθηκε»Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας προκαλούν την κοινή λογική, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας προκαλούν την κοινή λογική, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi
Λόγω κυβερνητικής ανικανότητας και όχι της κρίσης, η Ελλάδα μπαίνει για δεύτερη φορά σε επιτήρηση, λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα



Ο υπουργός Οικονομίας ή αδυνατεί να ερμηνεύσει τις συστάσεις της Κομισιόν ή προσπαθεί απροκάλυπτα να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη, απαντά το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ.Παπαθανασίου περί επιβεβαίωσης της ορθότητας της κυβερνητικής πολιτικής από τις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας δε την επίθεση του Γ.Παπαθανασίου στο ΠΑΣΟΚ, τον κατηγορεί ότι προκαλεί την κοινή λογική, όταν προσπαθεί να ασκήσει κριτική στις προτάσεις του Κινήματος, «επικαλούμενος την έκθεση - κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές της δικής του κυβέρνησης».

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κρίθηκε και απορρίφθηκε το σχέδιο της ΝΔ, όχι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας επισήμανε: «η δήλωση του κ. Παπαθανασίου σχετικά με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, είτε δείχνει μία συγκλονιστική άγνοια των διαδικασιών και κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε - το πιθανότερο - αποτελεί μία απροκάλυπτη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης».

»Αντιγράφουμε από την έκθεση: 'στην περίπτωση της Ελλάδας, η μελέτη των συναφών παραμέτρων δεν μοιάζει θετική και δεν υποδεικνύει την ύπαρξη έκτακτων συνθηκών, που να επιτρέπουν την απομάκρυνση από την καθιερωμένη προθεσμία για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος'».

»Με απλά λόγια, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η Ελλάδα μπαίνει για δεύτερη φορά, μέσα σε πέντε χρόνια, σε επιτήρηση από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστά σαφές ότι αυτό δεν οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά στη δική της διαχειριστική ανικανότητα και στις δικές της αδιέξοδες πολιτικές».

Σε ότι αφορά την επίθεση του υπουργού Οικονομίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η «προσπάθεια του κ. Παπαθανασίου να ασκήσει κριτική στις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος την έκθεση-κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές της δικής του κυβέρνησης, προκαλεί την κοινή λογική. Το σχέδιο της ΝΔ κρίθηκε και απορρίφθηκε, όχι φυσικά οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «δεν προκαλεί βέβαια καμιά εντύπωση το σθένος με το οποίο ο κ. Παπαθανασίου υπερασπίζεται τις off shore εταιρίες, τους μεγαλομετόχους, τους ιδιοκτήτες της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την μη ουσιαστική φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Διότι τα τελευταία πέντε χρόνια αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει, πολύ καθαρά, ποιους στηρίζει και προστατεύει».

»Ό,τι και να λέει ο υπουργός Οικονομίας, οι πολίτες γνωρίζουν ότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Ότι επιλογές που στηρίζουν το εισόδημα του μέσου πολίτη και επενδύουν στο μέλλον της χώρας είναι εφικτές. Αρκεί φυσικά να είσαι αξιόπιστος. 'Αξιοπιστία': είναι μία λέξη της οποίας το νόημα η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν μπορεί να κατανοήσει» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: