Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Οτι τίποτα δεν πάει καλά με την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο δεν είναι νέο.

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Κουρασμένη και η... υπευθυνότητα!
Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου

Οτι τίποτα δεν πάει καλά με την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο δεν είναι νέο.

Το κυριακάτικο, όμως, «επικοινωνιακό» αλαλούμ δεν έχει προηγούμενο. Από τη μία μεριά το Μαξίμου διέρρεε ότι ο Καραμανλής είναι έτοιμος να αναμετρηθεί ο ίδιος με την «κρίση» και να την αντιμετωπίσει με επιτυχία, χάρη στην υπευθυνότητά του και «ποντάρει» σ' αυτό για να νικήσει στις εκλογές, ενώ από την άλλη εκμυστηρευόταν στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου ότι έχει κουραστεί και «αν οι εκλογές χαθούν, θα φύγει...».

Η πλήρης... αυτοακύρωση! Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τις απαντήσεις του επιβεβαίωσε πλήρως την «εξομολόγηση» του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά ο Καραμανλής δείχνει να επιβεβαιώνει και να κατανοεί ότι τα όρια της πολιτικής του ηγεμονίας εξαντλούνται. Η «κόπωση» και η «διάθεση φυγής» είναι χαρακτηριστικές ενδείξεις των πολιτικών εκτιμήσεών του. Η γνωστοποίησή τους όμως από τώρα, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, στο κατά πόσον, κάτω απ αυτές τις δεδηλωμένες δημόσια διαθέσεις του, μπορεί να ηγείται μίας κυβέρνησης, ενός κόμματος και να διαχειρίζεται ταυτόχρονα με «επιτυχία» μία κρίση με πολλές «άγνωστες» παραμέτρους και μάλιστα μακράς διαρκείας.

Ο λάθος επικοινωνιακός χειρισμός είναι το λιγότερο. Θα λέγαμε, αμελητέος. Η ουσία βρίσκεται στις πολιτικές επιπτώσεις, σε σχέση με την «κυβερνησιμότητα» της χώρας, όταν ο πρωθυπουργός της εμφανίζεται ως «άμεσα εξοφλητέος»!

Κάτω απ αυτή την οπτική εξηγούνται πια λογικά τόσο η τελευταία πρωτοβουλία του κ. Σουφλιά («έφτιαχνε» κυβέρνηση) όσο και η ιδιαίτερη κομματική κινητικότητα της Ντόρας και γενικά του «Μητσοτακέικου».

Τα σενάρια «αποχώρησης και διαδοχής» παίρνουν σάρκα και οστά. Η αντίδραση των «καραμανλικών δυνάμεων» είναι αναμενόμενη και δεν πρόκειται να αργήσει να εμφανιστεί. Αν και κορυφαίοι κυβερνητικοί εκπρόσωποί του (όχι οι δελφίνοι), υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν προσεγγίσει ή έχουν προσεγγιστεί από την κ. Μπακογιάννη.

Αποκτούν επίσης άλλο «φως» τα τελευταία ανοίγματα του κ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ και η «σύγκρουσή του» με την Ντόρα. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός σκηνικού ραγδαίων εξελίξεων και ανατροπών.

Ολα αυτά περιγράφουν ένα πλαίσιο «κυβερνητικής αστάθειας» και απώλειας κάθε προωθητικής δυναμικής που προκύπτει ακόμα και από τις «διαθέσεις» του πρωθυπουργού!

Μήπως, τελικά, οι «δίδυμες εκλογές» τον Ιούνιο είναι μία λύση που δεν πρέπει να χαθεί;

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: