Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Νέα στοιχεία στην προανακριτική της Βουλής «Μου τηλεφώνησε ο Παπακωνσταντίνου για το CD της λίστας»

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013
 
 
 
Με τον μάρτυρα «κλειδί» στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» Γιώργο Αγγελόπουλο, έσπευσε να επικοινωνήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον περασμένο... Νοέμβριο, όταν πλέον ο κλοιός των ερευνών γινόταν όλο και πιο σφικτός.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος, ήταν σύμβουλος του υπουργού σε θέματα πληροφορικής και το πρόσωπο στο οποίο εδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το CD το 2010 προκειμένου να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο κ. Αγγελόπουλος που κατέθεσε εχθές στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έκανε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας παραδέχθηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» δημιουργούσε ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον πήρε τηλέφωνο για να του υπενθυμίζει τι είχε γίνει το 2010.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε «ο κ. Παπακωνσταντίνου με πήρε τηλέφωνο τον Νοέμβριο του 2012 για να πιστοποιήσει το γεγονός. Μου είπε: «τι κάνεις Γιώργο, πως είσαι; Αυτό με το οποίο είχες ασχοληθεί πριν από 2 χρόνια είναι αυτό που σου είχα δώσει τότε»» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα με το τηλεφώνημα. Είχα στο μυαλό μου ότι είμαι άνεργος και ανασφάλιστος. Ουτε στο ΙΚΑ δεν μπορώ να ασφαλιστώ και ξαφνικά καταλαβαίνω ότι μου λέει πως θα είμαι και μάρτυρας κάποια στιγμή στην υπόθεση. Δεν μου είπε κάτι άλλο».

Πέραν αυτού, ο μάρτυρας φαίνεται να είπε ότι εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, του τηλεφώνησαν και διάφοροι άλλοι στενοί του συνεργάτες προκειμένου να βγουν για καφέ!

Δεν αναγνωρίζει το cd o «επεξεργαστής» του Παπακωνσταντίνου
Πάντως, η προανακριτική εξελίσσεται σε θρίλερ με ανατροπές καθώς ο ίδιος μάρτυρας, ο κ. Αγγελόπουλος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης άφησε να εννοηθεί ότι το CD που έστειλαν οι Γάλλοι το 2010, με αυτό που έστειλαν πρόσφατα είναι… διαφορετικό, τουλάχιστον ως προς την μορφή του! Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό υπουργείο οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι «στέλνουμε ότι στείλαμε και το 2010».
Υπο αυτά τα δεδομένα, τα μέλη της επιτροπής εξηγούσαν πως «εφόσον επαληθευτούν τα όσα λέει ο μάρτυρας τότε δυο είναι οι πιθανές εκδοχές: είτε οι Γάλλοι λένε ψέματα και στην πραγματικότητα άλλα έστειλαν το 2010 και άλλα τώρα, είτε το CD που πήρε ο κ. Αγγελόπουλος από τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ήδη επεξεργασμένο»!

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός είχε ως συνέπεια ορισμένα μέλη της επιτροπής να ζητούν να γίνει μεταμεσονύκτια προβολή του αρχείου προκειμένου ο μάρτυρας να απαντήσει ευθέως εάν αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ότι είχε δει πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε να περιγράφει πως ήταν τα ηλεκτρονικά αρχεία του CD που του παρέδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όμως, η περιγραφές του κ. Αγγελόπουλου έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του κ. Θεόδωρου Φλωριάτου, μέλους της ομάδας που ταξίδεψε πρόσφατα στο Παρίσι προκειμένου να επανακτηθεί το CD.

Ο κ. Φλωριάτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, έδωσε – σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής – διαφορετική εικόνα για την μορφή των αρχείων.

Μετα από αυτή την εξέλιξη, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προεδρεύει αυτή την ώρα της επιτροπής, να έρθει το CD στην επιτροπή, να εμφανιστούν τα αρχεία στον κ. Αγγελόπουλο και να απαντήσει ένα τελικά το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.

Όταν όμως, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Βουλής να του φέρουν το υλικό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το CD – για λόγους ασφαλείας – φυλάσσεται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο της Βουλής… αλλά κανείς δεν γνωρίζει που είναι τα κλειδιά.

Τελικά, τα κλειδιά βρέθηκαν, αποφασίστηκε όμως να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Αποσφραγίστηκε το CD
Να σημειωθεί ότι ο σφραγισμένος φάκελος με το CD, παρουσία 2 αστυνομικών που παρέστησαν στην επιτροπή ως μάρτυρες, αποσφραγίστηκε και πλέον αναμένεται η έλευση του κ. Αγγελόπουλου προκειμένου να διευκρινίσει ένα αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ότι είχε δει το 2010. Να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος μάρυρας καταθέτει αυτή την ώρα στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Επίσης, σήμερα θα καταθέσει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: