Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Έκοψαν κομμάτι από το δάχτυλο βρέφους

Φωτογραφία αρχείου

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης επιβεβαίωσε πριν λίγο τις πληροφορίες που ήθελαν χθες το μεσημέρι μαθήτρια της Μέσης νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου να κόβει...
την πρώτη φάλαγγα του μικρού δακτύλου βρέφους ηλικίας 5,5 μηνών στην προσπάθεια της να αφαιρέσει ορό.
Το Νοσοκομείο εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι η ιατρική πράξη έγινε από αναρμόδιο άτομο προφανώς καθ’ υπόδειξη αρμόδιου στελέχους της Παιδιατρικής κλινικής.
Φωτογραφία αρχείου
Όπως έγινε γνωστό το βρέφος – κοριτσάκι 5,5 μηνών νοσηλευόταν με εμπύρετο νόσημα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Το μεσημέρι της δόθηκε εξιτήριο και προφανώς κατ’ εντολή, μια μαθήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής πήγε για να βγάλει τον ορό από το βρέφος. Η μαθήτρια αυτή, προφανώς λόγω κάποιων λανθασμένων χειρισμών, αφαιρώντας τον ορό ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας την πρώτη φάλαγγα του μικρού δακτύλου του δεξιού χεριού του.
Στη συνέχεια η μαθήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του σα να μην τρέχει τίποτα. Οι γονείς του βρέφους στη συνέχεια έκπληκτοι διαπίστωσαν την επίδεση στο χέρι και στη συνέχεια την πληγή. Πήραν το παιδί και επέστρεψαν στο Νοσοκομείο. Εκεί, οι ειδικευόμενοι γιατροί που εξέτασαν το περιστατικό, δεν κάλεσαν ειδικευμένο γιατρό και συνέστησαν στους γονείς να πάρουν το παιδί και να φύγουν, «αφού δε γίνεται τίποτα».
Ήδη από μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ από την Αστυνομία αναζητείται η μαθήτρια της νοσηλευτικής σχολής στα πλαίσια του αυτοφώρου.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: