Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η τηλεόραση καταστρέφει το σπέρμα σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Η τηλεόραση καταστρέφει το σπέρμα σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ
Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013
Τις βλαβερές επιδράσεις της καθιστικής ζωής στον οργανισμό και τη γονιμότητα τονίζουν Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ. Στην...
έρευνά τους αποδεικνύουν ότι η μειωμένη σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μειωμένη ποιότητα και ποσότητα σπέρματος.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές της σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι νεαροί άντρες που παρακολουθούν τηλεόραση ακόμη και για τρεις ώρες την ημέρα, έχουν τη μισή ποσότητα και σαφώς μειωμένη ποιότητα σπέρματος συγκριτικά με εκείνους που δε συνηθίζουν να περνούν την ώρα τους στον καναπέ.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι υγιείς νέοι άντρες που βλέπουν περισσότερες από 20 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα έχουν 44% χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, συγκριτικά με εκείνους που δε βλέπουν σχεδόν καθόλου.
Αντίθετα, όσοι αθλούνταν για 15 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα με σχετικά έντονο ρυθμό είχαν 73% περισσότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση με εκείνους που ασκούνται λιγότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα.
Οι ειδικοί αποδίδουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στην έλλειψη άσκησης και στην υπερθέρμανση των όρχεων, που προκαλεί η πολύωρη καθιστική στάση.
Όσοι θέλουν να αποκτήσουν παιδί, επισημαίνουν οι ειδικοί, πρέπει να μη φορούν στενά εσώρουχα για να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος τους και να ασκούνται συχνά.
ΠΗΓΗ:http://www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: