Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ακυρώθηκε το διδακτορικό της υπ. Παιδείας της Γερμανίας λόγω «λογοκλοπής»

http://img.protothema.gr/573C0E1CD222341A74E47CB518B334CA.jpg 
Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013
Μετά τον υπουργό Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, ακόμα ένα σκάνδαλο λογοκλοπής ξέσπασε στην Γερμανία. Αυτή τη φορά πρόκειται για την υπουργό.... Παιδείας της Γερμανίας, Ανέτ Σάβαν.
- Η πολιτική σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ διέπραξε «εσκεμμένη εξαπάτηση μέσω λογοκλοπής στη διδακτορική της διατριβή». Το διδακτορικό της υπουργού ανακλήθηκε έπειτα από απόφαση της η πανεπιστημιακής επιτροπής, με ευρεία πλειοψηφία, 12 ψήφοι υπέρ, 2 κατά και μία απουσία.

Σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο η εργασία της υπουργού περιείχε «έναν σημαντικό αριθμό απ’ ευθείας αποφθεγμάτων από άλλα κείμενα που δεν αποδίδονταν στους αυθεντικούς συγγραφείς».

Ωστόσο η Ανέτ Σάβαν αρνήθηκε τις κατηγορίες περί λογοκλοπής, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν υπέπεσε εν γνώση της σε λογοκλοπή και ξεκαθάρισε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Να σημειωθεί πως ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, όταν ξέπσασε το σκάνδαλο παραιτήθηκε από το αξίωμά του πριν εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση του Πανεπιστημίου του Μπέιρεουθ.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: