Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στάινμπρουγκ: «Το ΠΑΣΟΚ δεν φέρει την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί»

http://img.protothema.gr/E686EB61F233ADC1069EC39D5FCE5789.jpg 
Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013
Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουγκ από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο ... Βενιζέλο λόγω της έντονης βούλησης που διαπίστωσε να συνεχίσει ο κυβερνητικός συνασπισμός και να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.

http://img.protothema.gr/E686EB61F233ADC1069EC39D5FCE5789.jpg Ο κ. Στάινμπρουγκ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που φέρνει την ευθύνη για ότι έχει συμβεί, αλλά κλήθηκε να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν είχε προβλέψει.

Σε σχέση με το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα είπε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομικοί δείκτες, αλλά "μιλάμε για ανθρώπους" και επίσης δεν έχει μόνο οικονομικές πτυχές, αλλά και κοινωνικές.

 Τόνισε δε ότι «δεν μπορείς να επιβάλεις μέτρα στον ελληνικό λαό που δεν θα μπορούσες να επιβάλλεις στο δικό σου», φράση που ερμηνεύτηκε ως αιχμή στην αντίπαλό του στις εκλογές κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης ο κ. Στάινμπρουγκ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και ότι θα πρέπει να εκφραστεί η εμπιστοσύνη στη χώρα.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν να ανασχέσουν την ύφεση από μόνες τους, ενώ αναφερόμενος στον σχηματισμό του μηχανισμού το 2010 είπε ότι Δεν υπήρχε άλλη καλύτερη λύση τότε. Επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη «στροφής» του προγράμματος και της στήριξης των Ευρωπαίων εταίρων. 

Νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος Καγκελάριος με το SPD συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο κέντρο αλληλοβοήθειας του Δήμου με σκοπό, όπως είπε ο ίδιος, να δει στην πράξη πως αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι πολίτες την κρίση.

«Η κρίση που ζούνε συγκεκριμένες χώρες της ευρωζώνης κλιμακώνεται και θίγει την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Συχνά λέω στη Γερμανία πως ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία όπου η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 50% δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο αυτές τις χώρες αλλά κάτι που μπορεί πολύ γρήγορα να αγγίξει και τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δείξουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη ακόμα και αν κοστίσει περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Στάινμπρουκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Μιλώντας για το ζήτημα της οικονομικής στήριξης της Κύπρου, ο κ. Πέερ Στάινμπρουκ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος πρέπει να μεταρρυθμίσει τον τραπεζικό τομέα της, να λάβει μέτρα που δεν θα διευκολύνουν την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό της σύστημα.  
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: