Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτεργατών έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας

https://nt0.ggpht.com/news/tbn/zLAgPt8gVFtndM/2.jpg 
Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013
Επετράπη εν τέλει στους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς δόθηκε η σχετική άδεια. Οι διαδηλωτές, που ξεκίνησαν πορεία από την...
προβλήτα Ε3 απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο, πέτυχαν να τους επιτραπεί να προσεγγίσουν το κτήριο μετά από διαπραγματεύσεις με τις αρχές.
Μέχρι στιγμής ο απόπλους των πλοίων από την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη συνεχίζεται κανονικά μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών από την κυβέρνηση.
Για «πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά κάνει λόγο από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΝΟ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις.
Έτοιμος να πραγματοποιήσει νέο γύρο διαλόγου με τους ναυτεργάτες δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης την επομένη της απόφασης της κυβέρνησης για επιστράτευση, ωστόσο η ΠΝΟ αντέδρασε την Τετάρτη έντονα στην επίταξη.
«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμα και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.
«Αποφασίσαμε νέες κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο (του υπουργείου Ναυτιλίας) στη Βουλή. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτά τα κατασταλτικά μέτρα θα σταματήσουμε κάνουν μεγάλο λάθος θα μας βρουν μπροστά τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΝΟ Αντώνης Νταλακογιώργος.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: