Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκατάσταση των λαθών

Τη διαβεβαίωση πως μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, ο ΟΠΕΚΕ θα ανακοινώσει την διαδικασία διόρθωσης των λαθών για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, έλαβε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες της Πιερίας από τη μη καταβολή των ενισχύσεων λόγω... λαθών που διαπιστώθηκαν στην πιστοποίηση των αγροτεμαχίων και των καλλιεργειών τους, έθεσε στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο βουλευτής, σε συνάντηση που είχε μαζί της.
Η Διοίκηση του Οργανισμού τον διαβεβαίωσε πως σύντομα ξεκινά η διαδικασία διόρθωσης των λαθών, η οποία θα γίνεται με διοικητική πράξη μεταξύ των αγροτών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και μόλις αυτή ολοκληρώνεται θα πληρώνονται οι αγρότες τα χρήματα που δικαιούνται.
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Παπαγεωργίου πως μετά την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η διαδικασία για την πληρωμή και των καπνοκαλλιεργητών, οι οποίοι έχουν λάβει το 50% των δικαιωμάτων τους, ενώ υπήρχε η δέσμευση για καταβολή επιπλέον ενός ποσού που αντιστοιχεί στο 25% των δικαιωμάτων από την καλλιέργεια του καπνού, το οποίο δεν έχουν ακόμη λάβει.
Η πληρωμή θα γίνεται άμεσα μετά την υποβολή απλής αίτησης μέσω των Ομάδων τους ή διαδικτυακά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς κανένα κόστος και καμιά παρακράτηση για τους δικαιούχους αγρότες. (Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: