Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κοινοβούλιο Κωφών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ  

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010  
Θα περίμενε κανείς ότι η συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό θα ήταν φέτος ...διαφορετική, λόγω των κρίσιμων περιστάσεων που έχει δημιουργήσει η κρίση. Αλλά ματαίως...
Οι πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν και πάλι να μονολογούν και να διαπληκτίζονται ασκόπως, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουν καμιά απολύτως πρόθεση να συναντηθούν και να συμφωνήσουν, ακόμη και για τα αυτονόητα, για τα οποία επιχειρηματολόγησαν στις αγορεύσεις τους. Φτάσαμε στο 2010 και στο Κοινοβούλιο εξακολουθεί να διεξάγεται διάλογος «κωφών».
Η περίπτωση της συλλογής υπογραφών για την έκδοση ευρωομολόγου, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
«Ζητάτε συναίνεση, αλλά δεν μας ζητήσατε την συμβολή μας, ούτε μας ενημερώσατε για τη πρωτοβουλία σας, ενώ ξέρετε ότι συμφωνούμε» είπε ο κ. Αντ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ.Γ. Παπανδρέου.
«Σας ενημερώσαμε και το συζητήσαμε μαζί» απάντησε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας άναυδους τους βουλευτές που άκουγαν τον διάλογο και δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.
Στη πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού μίλησαν 198 βουλευτές και όλα σχεδόν τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά αν παρακολουθούσε κανείς ολόκληρη τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να βγάλει κάποιο συμπέρασμα για το τι θα συμβεί στη χώρα τους επόμενους δώδεκα μήνες.
«Το μνημόνιο θα αποτύχει και η χώρα θα χρεωκοπήσει» υποστήριξε η αντιπολίτευση.
«Το μνημόνιο θα πετύχει και η χώρα θα ανακάμψει» απαντούσε η κυβέρνηση.
Στο μόνο που συμφώνησαν όλα τα κόμματα, είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα τη πληρώσουν οι έλληνες πολίτες, που θα περάσουν μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Οι οποίοι σίγουρα δεν έγιναν πιο αισιόδοξοι, ακούγοντας τη μαραθώνια συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

http://www.tovima.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: