Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010
Και ψηφίστηκαν τα μέτρα. Ο Γιώργος ψήφισε για τη μη πτώχευση, η Ντόρα για την Ελλάδα, ο Καρατζαφέρης για την πατρίδα, ο Σαμαράς για τη Νέα Δημοκρατία και... η αριστερά για τη φτωχολογιά.
***
Ο Δημαράς ψήφισε από συναίσθημα, η Σακοράφα από κακία και ο Οικονόμου δεν κατάλαβε, γιατί το έκανε.
***
Απαλλάχτηκα από σένα, απαλλάχτηκα, γουστάρει ο Σαμαράς και διασφαλίζει την αρχηγία στη Ν.Δ. αλλά για πρωθυπουργία αδύναμο τον βλέπω, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
***
Κερδισμένοι της ψηφοφορίας ο Καρατζαφέρης που έδειξε ότι είναι ρεαλιστής και η Ντόρα που έστειλε μήνυμα πίστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
***
Επαναστάτης χωρίς αιτία ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση ούτε να γυρίσει σελίδα. Παλιά συνταγή, χαϊδεύουμε αυτιά.
***
Οι τρεις του ΠΑΣΟΚ, πέρα απ’τη σεβαστή άποψή τους, δεν μπόρεσαν να σπάσουν τους πελατειακούς δεσμούς.
Επιπλέον η στάση τους ήταν μια ευθεία προσβολή στους υπόλοιπους συναδέλφους τους που ψήφισαν «ναι» αντιλαμβανόμενοι κι αυτοί προφανώς την κρισιμότητα της κατάστασης.
***
Μαθήματα ελληνικών από τον Παναγιωτόπουλο στον πρωθυπουργό για τη φράση «εξ απαλών ονύχων». Η φράση χρησιμοποιείται ευρέως με την έννοια «ήπιος, ήπια», ενώ το σωστό είναι «παιδιόθεν», κάτι που ο κόκκινος Πάνος είχε υπόψη του και πιάστηκε από εκεί για να προσβάλλει τον πρωθυπουργό.
***
Βέβαια ο πρωθυπουργός δεν κάνει μόνο εννοιολογικά λάθη, κάνει και συντακτικά, καθότι παιδί της διασποράς αλλά τη γλώσσα της πολιτικής την γνωρίζει άψογα. Και ευτυχώς που στη συγκυρία αυτή η διεθνής κοινότητα έχει να κάνει μ’ έναν σοβαρό και ηθικό πολιτικό.
***
Αν κατάλαβα η εναλλακτική πρόταση Σαμαρά για να τη μη πτώχευση ήταν η εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Φαίνεται είναι έτοιμα κάποια κοράκια.
***
Δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να πουλήσουμε την Κέρκυρα και τον Όλυμπο, το Μαραθώνα και τους Δελφούς από το να στερηθούμε το δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο, το τέταρτο ή πέμπτο κινητό και να μετριάσουμε τον καταναλωτισμό μας.
***
Τα μέτρα ψηφίστηκαν. Πρέπει να εφαρμοστούν κάνοντας στη διαδρομή τις όποιες απαραίτητες  διορθωτικές κινήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει της Αργεντινής, κι άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Βραζιλία προσέφυγαν στο ΔΝΤ και ανασυγκροτήθηκαν. Κι επιτέλους ας εγερθούμε. Μήπως ξέρετε κανέναν Έλληνα τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό που δουλεύει full time;(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: