Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Νέες καταθέσεις για το Βατοπαίδι

ΤΡΙΤΗ 11-5-2010
By ANT1 Internet, www.ant1online.gr,

Με τις καταθέσεις του Γιάννη Αγγέλλου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Γιώργου Αλογοσκούφη συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.
Νέες καταθέσεις για το Βατοπαίδι
Με τις καταθέσεις του Γιάννη Αγγέλλου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του... Γιώργου Αλογοσκούφη συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, καθώς τα θέματα δημόσιας περιουσίας παγίως ανατίθενται στους υφυπουργούς κι ως εκ τούτου δεν είχε ούτε αρμοδιότητα ούτε εξουσία στο εν λόγω ζήτημα.

Όσον αφορά τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η επιτροπή - έπειτα από εισήγηση των μελών της βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - ετοιμάζεται να τον ξανακαλέσει για κατάθεση, αυτή τη φορά όμως κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δούκας προ ημερών στην κατάθεσή του είχε δηλώσει πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Αγγέλλου τον Ιούνιο του 2004, πριν την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών, το οποίο εξέλαβε και ως παρότρυνση για επίσπευση των διαδικασιών στις ανταλλαγές με τη Μονή. Ωστόσο, ο κ. Αγγέλλου κατέθεσε πως το τηλεφώνημα με τον Πέτρο Δούκα έγινε στις 14 Ιουλίου 2004, δηλαδή αφού είχαν πέσει οι υπογραφές.

Τέλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης υποστήριξε - και προσκόμισε τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για αυτό - ότι οι περιοχές που συμφωνήθηκε να ανταλλαγούν με τη Μονή Βατοπαιδίου στην Ουρανούπολη δεν ήταν αρχαιολογικοί χώροι. Επιπροσθέτως, ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε από την επιτροπή να λάβει υπ’ όψιν της και τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτού και της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη μαζί με τα συμβόλαια ανταλλαγών που είχε υπογράψει η κα. Πελέκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: