Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κώστας Κουκοδήμος: Βλάπτει σοβαρά την επαρχία

Ζημιά όχι μόνο στους επαρχιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και στις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις της επαρχίας προκαλούν τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης, που υπαγορεύουν την καταβολή ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επισημαίνει ο βουλευτής ....Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος.
Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο βουλευτής του νομού αναφέρει:
«Στα μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας που υποβλήθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 παράγραφος 12, περιλαμβάνεται διάταξη για την καταβολή ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή η διάταξη θίγει κατάφορα τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας, αφού αυτές ανήκουν στον κλάδο των πολύ μικρών επιχειρήσεων με περιορισμένα ετήσια έσοδα.
Καθίσταται δε αυτός ο φόρος αρκετός για να «εξαφανίσει» κυριολεκτικά τις επιχειρήσεις ενημέρωσης της περιφέρειας, που βασίζονται ως επί το πλείστον στις διαφημίσεις μικρών τοπικών επιχειρήσεων.
Καθίσταται επίσης σαφές πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά η πολιτεία εξομοιώνει τους επαρχιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις-διαφημιζόμενους με τις διεθνούς εμβέλειας εταιρίες που δαπανούν τεράστια ποσά στην διαφήμισή τους στους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.
Κύριοι υπουργοί,
Οι επιχειρήσεις στην επαρχία έχουν ανάγκη μέτρων στήριξης και όχι αποδυνάμωσής τους. Γι’ αυτό το λόγo και θεωρείται επιβεβλημένη η εξαίρεσή τους από τη διάταξη του άρθρου 5 του σχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση.
Μετά από τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-Προτίθενται να προχωρήσουν στην εξαίρεση των τηλεοπτικών σταθμών τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας από τη διάταξη του άρθρου 5 του σχεδίου;»(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: